Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lagerbäck siktar på att vinna gruppen

Det väntar en het höst för fotbollslandslaget — som kan firas med kall champagne efter säkrad VM-plats mot Island den 12 oktober. —  Vår målsättning är att vinna alla fyra matcher som är kvar och vinna gruppen, säger förbundskapten Lars Lagerbäck som på tisdagen presenterade truppen inför Bulgarien hemma och Ungern borta.

Annons
Sveriges trupp på 21 spelare innehåller som vanligt inga sensationer. En försvarare kommer att komplettera truppen om ett par dagar, troligen en mittback.
Det finns två frågetecken; skadade Fredrik Ljungberg och Anders Svensson, men båda finns med i truppen.
Så här är dagsläget:
 Fredrik har en blödning strax under knät, men varken Fredrik eller någon annan vet hur lång tid det kan ta innan han är tillbaka. Det positiva är dock att det inte var en skelettskada. Vi får bara vänta och se, säger Lagerbäck.
 Anders fick en ny smäll på knät på träningen i fredags och har inte kört med laget (Elfsborg) på slutet. Vi får se hur det är med honom när vi samlas på måndag.

Spännande höst
Första hindret mot VM i Tyskland nästa år är Bulgarien hemma på Råsunda den 3 september. Fyra dagar senare väntar Ungern borta i Budapest. VM-kvalet avslutas med nyckelmatchen mot Kroatien borta den 8 oktober och VM-platsen kan säkras hemma mot Island den 12 oktober.
 Nu börjar det roliga och det ska bli en spännande höst. Vi har en solklar målsättning och det är att vinna samtliga fyra matcher som är kvar, säger Lagerbäck bestämt.
Hur ser du på de två första matcherna?
 Bulgarien tycker jag har blivit bättre som lag i år. Det gäller i första hand att hålla reda på Martin Petrov som är en mycket bra forward.
 Ungern har ett ungt och spännande lag med hungriga spelare. Det gäller att ta initiativet i matchen och behålla det.

Tufft mot Kroatien
Sedan kommer nyckelmatchen mot Kroatien i oktober, känslan?
 Jag ser det inte som en nyckelmatch för alla matcher är lika viktiga. Men visst, Kroatien blir en tuff motståndare. De har alltid haft skickliga spelare men med ny förbundskapten (Zlatko Kranjcar) har de utvecklats taktiskt. När vi förlorade hemma (01) fick de matchen dit dom ville. Vi måste störa dom och se till att vi har initiativet i matchen.

Mer läsning

Annons