Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läget i Europas VM-kval — grupp för grupp

Ukraina är enda europeiska nation som kan fira ett lyckad VM-kval på lördagskvällen.

Annons
Seger mot Georgien borta och Ukraina når för första gången ett VM-slutspel i fotboll.
Läget i grupperna inför lördagens kvalmatcher:
Grupp 1
Rumänien kan spetsa till kampen om de två första platserna men då krävs seger hemma mot Tjeckien. Förlust och Holland och Tjeckien gör upp om gruppsegern.
Gruppettan Holland tar ett stort steg mot VM vid seger borta mot Armenien. Finland, praktiskt sett ute ur räkningen, möter Andorra borta.
Matcher: AndorraFinland, RumänienTjeckien, ArmenienHolland.

Grupp 2
Ukraina blir första europeiska lag (värden Tyskland undantagen) att nå slutspelet om det blir seger borta mot Georgien. Kampen om andraplatsen är stenhård och står mellan Turkiet, Grekland och Danmark. Danskarna har ödet i egna händer möter Turkiet i Istanbul på lördagskvällen.
 Jag har en god känsla inför den här matchen. det bygger jag på stämningen i truppen. Spänningsnivån är hög, men spelarna är ändå avslappnade och visar vinnarmenatlitet, säger anfallaren Jon Dahl Tomasson.
Matcher: GeorgienUkraina, TurkietDanmark, AlbanienKazakstan.

Grupp 3
Ett riktigt getingbo där Portugal, Slovakien, Ryssland och Lettland kämpar om gruppsegern. Portugiserna borde ta ett fastare grepp om förstaplatsen, möter jumbon Luxemburg på lördag,
Matcher: PortugalLuxemburg, RysslandLiechtenstein, EstlandLettland.

Grupp 4
Ännu tuffare i kampen om VM-platserna. Irland, Schweiz, Israel och Frankrike ryms inom ett spann på tre poäng. Schweiz och Frankrike har en match mindre spelad. Zinedine Zidane är tillbaka hos fransmännen, som hittills bara gjort fem mål.
 Saken är mycket enkel, vad vi behöver är fyra segrar för att nå VM, säger franske förbundskaptenen Raymond Domenech inför höstens avgörande.
Matcher: SchweizIsrael, FrankrikeFäröarna.

Grupp 5
Italien toppar, fyra poäng före Slovenien och Norge. Just de två sistnämnda möts i vad som kan vara en avgörande match om andraplatsen.
Matcher: SkottlandItalien, SlovenienNorge, MoldavienVitryssland.

Grupp 6
Polen toppar, två poäng före England, men har en match mer spelad. Sven-Göran Eriksson har fått klartecken från Steven Gerrard men hur skakat är laget efter 14 mot Danmark i augusti? Tufft brittiskt derby mot Wales i Cardiff väntar.
 Det är bra att vi spelar så tätt efter Danmarksmatchen. Såret är fortfarande öppet. Vi är alla desperata att få springa ut och reparera det, säger mittbacken Rio Ferdinand.
Matcher: PolenÖsterrike, WalesEngland, NordirlandAzerbaijdzjan.

Grupp 7
Spanien toppar före Serbien-Montenegro. Serberna tar ett stort steg mot minst play off-spel vid seger hemma mot grupptrea Litauen. Bosnien och Belgien kan hänga på.
Matcherna: SerbienLitauen, BosnienBelgien.

Grrupp 8
Kroatien och Sverige i pole position. Bulgarien kopplas av i VM-jakten vid förlust på Råsunda. Kroaterna möter Island borta.
Matcherna: SverigeBulgarien, IslandKroatien, UngernMalta.

Mer läsning

Annons