Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lagrell: 16 lag i allsvenskan tidigast 2008

/

Det kan bli 16 lag i fotbollsallsvenskan i framtiden - om klubbarna kan tänka sig att spela tätare omgångar.
På lördagens representantskapsmöte i Uppsala fick förbundsstyrelsen i uppdrag att utreda frågan.
–  Det kan tidigast bli 16 lag i allsvenskan från 2008, säger Svenska fotbollförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell till TT.

Annons
Det är föreningen Svensk Elitfotboll (SEF) som utryckt önskemål om att utöka allsvenskan från 14 till 16 lag. Trots att det inte fanns någon motion i ärendet under representantskapsmötet, fotbollens egen riksdag, beslutade mötet att ge styrelsen i uppdrag att utreda frågan.
 Om SEF vill att vi ska titta på 16 lag så ska vi självklart göra det. Vi i styrelsen ska nu förutsättningslöst titta på frågan och återkomma till nästa representantskapsmöte, säger Lagrell.
Enligt ordförandens synsätt är det först och främst en schemafråga, om det går att klämma in ytterligare fyra omgångarna i matchkalendern.
 Det finns en del frågor som klubbarna själva måste svara på. Men klubbarna kanske säger att de kan spela två matcher i veckan?
Nästa säsong visar tydligt att det under mästerskapsår kan vara svårt att få plats med 30 omgångar utan risk för snöfall. I det förslag till allsvenskt spelprogram som ligger ska 14-lagsserien börja den 1 april och sista omgångens spelas den 5 november.
 Om man har sett att det finns dagar så kommer nästa fråga - om vi vill ha 16 lag i allsvenskan? Men dit kommer vi inte förrän om vi vet att om det finns förutsättningar.
Enligt Lagrell är det i första vändan förbundets tävlingskommitté som kommer att utreda frågan, och ta fram ett förslag till nästa års representantskapsmöte.
 Kommer frågan upp vid representantskapet 2006 så blir 2007 ett år som man spelar om positioner, och så blir det 16 lag i allsvenskan från 2008.

Mer läsning

Annons