Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landslaget räknar med Zlatan under torsdagen

Mitt i all bedrövelse, också en stråle hopp. Landslagsläkaren Magnus Forssblad: –  Vi hoppas att Zlatan kommer under torsdagen. Men det är fortfarande osäkert om han kan spela.

Annons
Henrik Larsson bröt träningen efter 37 minuter. Olof Mellberg kördes till hotellet med högerbenet i bandage. Fredrik Ljungberg vet ännu inte om den sargade hälsenan håller för spel.
Och en förbundskapten nedbäddad i feber.
Inte konstigt att Magnus Forssblad plötsligt blev huvudpersonen på onsdagens presskonferens.
Men innan de medicinska utläggningarna levererade han ett färskt besked från Turin.

Blödningen har minskat
 Jag har pratat med Zlatan. Han blir bättre och bättre, han cyklar och blödningen har gått ned. Vår plan är att han kommer under torsdagen. Men vi måste prata mer med Juventus först, säger Forssblad.
Enligt olika uppgifter läkarundersöktes Zlatan på nytt på onsdagen. Forssblad har haft täta kontakter med Juventus läkare Riccardo Agricola och den svenska landslagsledningen avfärdar bestämt att Juventus försöker stoppa Zlatan från att ansluta till träningslägret i Österrike.
 Vi har ett väldigt bra samarbete med Juventus och de verkar oerhört hundraprocentigt reko, sade förbundskaptenen Lars Lagerbäck häromdagen.
Därför har det inte funnits några tankar på att flyga över ett svenskt team till Turin för en egen undersökning av Zlatan Ibrahimovic skadade knä.
 Jag litar till hundra procent på deras läkare, säger Forssblad.

Zlatan bestämmer
Enligt honom är det Zlatan ingen annan som har bollen.
 Det är Zlatan som i slutändan avgör om han kan spela eller inte. Det är varken vi eller Juventus som gör det. Det är bara han som vet hur ont han har. Allt annat blir ett hypotetiskt resonemang om vem som bestämmer.
Troligen kommer anfallsstjärnan inte att träna förrän tidigast på fredagskvällen och då på matcharenan Maksimirstadion i Zagreb.
Lagerbäck har antytt att han är beredd att vänta till matchdagen innan han tar beslut om Zlatan.
 Vi behandlar Zlatan så bra vi kan och är han fit for fight på lördag så utgår jag från att han spelar, säger Forssblad.

Mer läsning

Annons