Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landslaget VM-laddar i Bremen

VM spelas på tolv orter - det svenska landslaget ska bo i en trettonde. Bremen blir landslagets VM-bas nästa sommar.

Annons
Landslagets sekreterare Mats Engqvist var redan i våras på rekogniceringsresa i Tyskland tillsammans med förbundskapten Lars Lagerbäck och de bestämde sig tidigt för att han Bremen som bas.
 Vi tror att vi har lyckats få det bästa man kan tänka sig och det beror på att vi varit ute i god tid. Vi har vissa kriterier vi tittar på som vi vill ska uppfyllas innan vi bestämmer oss, och vi har en oerhört värdefull erfarenhet från tre tidigare mästerskap att gå på i vårt arbete, säger Mats Enqvist i ett pressmeddelande.
Landslaget vill kunna:
+ Bada i poolen
 Vi har samtalat med våra spelare för att deras önskemål ska vara tillgodosedda. Därför är exempelvis en poolanläggning vid hotellet en viktig detalj, och en sådan finns på Park Hotel i Bremen men inte på så många av de andra hotell vi tittat på, säger Enqvist.
+ Beblanda sig med andra gäster.
 Under en lång samling är det viktigt att vi inte bara ser varandra utan även det vanliga liv som pågår utanför ett VM.
+ Ha nära till shopping och caféer.
 Hotellet ligga relativt centralt så att spelare och ledare kan ta en promenad till en stadskärna för att koppla av.
Hotellet ligger i mitten av Bürgerpark i centrala Bremen. Laget kommer att träna på en träningsanläggning intill Werder Bremens arena, Weserstadion, som det internationella förbundet (Fifa) utsett och som ligger en kvarts bussresa från hotellet.
Enligt planeringen kommer de att resa till spelorten dagen före varje VM-match, och sedan återvända till Bremen - som inte är en spelort - mellan matcherna. Samtliga gruppspelsmatcher spelas på olika orter.

Mer läsning

Annons