Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landslagets värsta skadekris på många år

Det är inte avspark i VM-kvalrysaren förrän på lördag. Men kroaterna gnuggar redan händerna. Fotbollslandslaget härjas av sin värsta skadekris på flera år. Och förbundskaptenen är däckad i en elak förkylning.

Annons
Det är ingen direkt följsam wienervals över den svenska uppladdningen inför avgörandet mot Kroatien i Zagreb.
Mer som vinglig buggkurs för nybörjare. Där fallen är många och tunga.
Ett mardrömsscenario tornar upp sig. Zlatan Ibrahimovic, Fredrik Ljungberg och Henrik Larsson landslagets tre största namn riskerar att missa matchen.
Och lagkaptenen Olof Mellberg har bara några dagar på sig att bli kvitt blödningen i högerlåret.

Lagerbäck sjuk
Läget inför onsdagsträningen på First Viennas gamla och natursköna hemmaplan Hohe Warte:
Zlatan Ibrahimovic satt fast i Turin och väntade på att landslagsledningen och Juventus ska komma överens om och i så fall när han ska ta flyget till Wien.Fredrik Ljungberg stannade på hotellet och tog det vackert med blödningen i trakterna runt ena hälsenan.Förbundskaptenen Lars Lagerbäck kom ned till frukosten, men gick upp på rummet igen. Han är rejält förkyld, isolerad på grund av smittorisken och har fått penicillin av läkaren Magnus Forssblad.
Det skulle bli värre.
Halvvägs in på träningen vandrade Henrik Larsson ut med sjukgymnasten Johan Allgulander i släptåg. \"Henke\" forslades vidare till hotellet för utförligare undersökning och behandling.

Lårkaka kan stoppa Mellberg
Kort senare träffades Mellberg av ett knä i högerlåret. Han försökte ett tag till, men låg snart på rygg medan truppens andre sjukgymnast, Johan Sandberg, vevade elastiska bindor över ispåsarna på både lår och knä.
Bredvid Mellberg satt Kim Källström. Rennesmittfältaren blåste dock snabbt faran över.
 Det är inga problem med låret. Det var bestämt innan att jag skulle kliva av, säger Källström.
Värre är det med Larsson och värst är det med Mellberg. Oddsen att mittlåset inte spelar på Maksimirstadion på lördag är låga. Det blir en kamp mot klockan.
Nyckelpersonerna i landslagstruppen är från och med nu den medicinska staben med Forssblad och sjukgymnasterna Allgulander och Sandberg. För dem väntar långa arbetsdagar.

Forssblad försiktig
Forssblad var försiktig när han under tidiga onsdagseftermiddagen gav sina första prognoser.
Om Ljungberg:
 Fredrik har fortfarande lite ont och vi tyckte att det var bättre att han fick behandling och vi får se hur det är med honom under torsdagen. Det är svårt att spå, men det ser inte helmörkt ut.
Om Mellberg:
 Olof har en liten blödning, en lårkaka, och vi började behandla honom direkt med is och tryck. Vi får avvakta med honom. Det handlar om hur snabbt vi kan stoppa blödningen. Han kan vara borta allt från några dagar till tre veckor om det är allvarligt. Blir det en rejäl blödning är det väldigt osäkert.
Om Larsson:
 Han hade smärtor i högra knäet, i ett senfäste strax under knäet. En ny skada och inte i det knä han skadade förra året. Det kan vara en inflammation eller en blödning, men han har inga större smärtor och det talar för att det inte är så allvarligt. Men han måste ha viss behandling och det är likadant med honom vi får vänta och se.
För Larsson och Mellberg väntar troligen magnetröntgen på något av Wiens sjukhus.
Roland Andersson, vikarierande förbundskapten, höll först skenet uppe på den internationella presskonferensen.
 Förhoppningsvis är det inga större problem och alla kan vara tillbaka i träning om några dagar.
Oron framkom senare.
 Att så här många spelare råkar ut för saker så kort före en match var det länge sedan jag var med om. Men vad kan man göra?

Mer läsning

Annons