Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där..

/

..Anders Svanebo, som blev 22:a i världscupen i söndags.

Annons

Hur har världscupshelgen varit?

– Det har varit en kul helg, och det var roligt att få åka till Ryssland där jag aldrig hade varit. Det har känts bra för mig hela helgen och jag har haft bra material under fötterna.

Vad är du mest nöjd över?

– Både att få se att man hänger med skapligt och att man kan hävda sig i internationella sammanhang, även om det kan vara en bit upp till den absoluta yttersta toppen. Det känns bra att få utdelning för den satsning som jag gjort i år.

Berätta om satsningen?

– Jag har valt att fokusera på träningen på heltid. Tidigare har jag jobbat halvtid på årsbasis. Det har varit heltid från maj till september och sedan timmar på räddningstjänsten. Det känns kul att det ger resultat. Jag vill tro att det är det som har gjort att jag tagit ett litet kliv.

Hur ser du på resten av säsongen?

– Närmast är det SM-veckan i Örebro som börjar nu. Det blir ganska tight inpå världscupen så jag har inte bestämt vilka lopp jag ska köra, men lördagens 15 kilometer fritt är huvudmålet. I stafetten blir det jag och Anders Jonsson plus någon sistaårs-junior, jag har inte full koll eftersom jag varit borta en vecka. Sedan tas laget till VM i Falun ut kommande söndag. Jag tror förbundskaptenerna har ganska bra koll på vilka kort de ska lägga, men vi får se. Dessutom ska det tas ut reserver också. Man får försöka påverka det man kan påverka.

Mer läsning

Annons