Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalla redo för race

/
  • Charlotte Kalla är laddad inför den skidsäsong som nu drar igång.

En mästerskapsfri säsong, då kan Charlotte Kalla tänka sig en start i Vasaloppet. Den säsong som nu drar igång är mästerskapsfri.
– Nej inte redan i vinter, skrattar Charlotte på frågan om Vasalopp, men visst kan det bli en start, men då är vi framme vid 2020.

Annons

Om Charlotte Kalla hinner med ett Vasalopp under hennes aktiva år återstår att se, lite lockar det uppenbarligen, men nu handlar det om mer närliggande tävlingar. På fredag är det upp till bevis när det är dags att dra på sig nummerlapparna för första gången med fem km klassiskt.

– Då ska förberedelserna vara klara och allt på plats. Att få klara av premiären är skönt och speciellt när planeringen man haft fungerar hela vägen, säger Charlotte.

Tidningen träffar henne på Idre Fjäll där landslaget hittat snön och under den första veckan åkt på i stort sett det enda skidspår som fanns i Sverige, innan snön även började falla längre norrut.

– Här har vi haft ett perfekt läger och nu när snön kom och sedan solen, ja då var det verkligen vackert här, säger Charlotte, som då också prövade rullskidbanan där nysnön packats och nu var åkbar.

– Jag passade också på att pulsa runt fjället i nysnön igår på ett löppass och nu känns allt bara bra inför premiären i Bruksvallarna och världscuppremiären nästa helg i Rukka.

Loppet i Bruksvallarna är också ett av få lopp som Charlotte åker för klubben Piteå elit.

– Det är något som gör tävlingen i Bruksvallarna extra rolig, att få tävla för den egna klubben.

I Idre har det varit många som utmanat den svenska skiddrottningen och då inte minst en trio dalatjejer. Stina Nilsson och Anna Haag från Mora och Maria Rydqvist från Älvdalen.

– Det ska bli jättespännande att följa Stina, hon har visat sig riktig stark på försäsongen och är redan bland de bästa i världen i sprint men nu blir hon också att räkna med på distans, berömmer Charlotte.

– "Ryddan" har varit tuff i sommar och blivit än bättre i stakning och inte alls enbart en fristilsåkare. Sedan har hon erfarenhet och trygghet med sig från förra säsongen.

– Anna är definitivt på gång och har tränat riktigt hårt. Hon kommer att bli intressant att följa i vinter.

Sedan finns det en tjej som Charlotte saknar.

– Sofia Bleckur betydde mycket för laget. Hon är en härlig tjej som jag verkligen saknar, säger Charlotte Kalla, med tre dagar kvar till tävlingspremiär för 2016.

Mer läsning

Annons