Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kampen mellan Northug och förbundet långt från över

Den minst sagt infekterade konflikten mellan Petter Northug och norska skidförbundet verkar inte ha något slut. Enligt norska Adresseavisen är Northug besviken på förbundets krav att släppa sin sponsor.

Annons

Coop sponsrar Petter Northug och det gillas inte av förbundet. Det var i förra veckan som norska skidförbundet meddelade att de drog sig ur förhandlingarna med skidstjärnan. Northug hade inte skrivit under det avtal som låter honom tävla för Norge och stängdes därmed ute från världscupen.

Förbundet menar också att Northug inte får göra reklam för sina egna sponsorer, däribland Coop, samtidigt som han representerar landslaget, enligt uppgifter från Sportexpressen. Enligt Adresseavisen finns fortsatta meningsskiljaktigheter mellan parterna och vad de kommit överens om tidigare.

"Northugs syn är den samma i dag som när han lämnade landslaget. Han vill bli behandlad som en vanlig norsk skidåkare som inte är en del av landslaget. Varken mer eller mindre", skriver tidningen.

Northug ska vara irriterad över att förbundet vill stoppa avtalet med Coop, ett kontrakt som de enligt uppgift godkände till en början, och därför känner han sig lurad. Enligt honom själv var privatsatsningen med Coop en förutsättning för att han skulle kunna fortsätta åka skidor.

Mitt under förhandlingarna drog Northug till varmare breddgrader för semester efter tre veckors höghöjdsträning, skriver Adresseavisen.

Mer läsning

Annons