Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norskans diss – tror inte på Kalla: "Kan få det slitigt"

/

Årets mästerskapslösa säsong har målats upp som en kamp mellan Charlotte Kalla, Therese Johaug och Heidi Weng.
Ska vi tro den sistnämnda blir det Johaug som står högst upp på världscuppallen i vår.
– Charlotte har på något sätt varit lite mer svag totalt, Therese är alltid i form, säger Weng till Sportexpressen.

Annons

Inget OS och inget VM. I år riktar längdskidåkarna i stället in sig på att ta hem den totala världscupen och Tour de Ski.

Och eftersom Marit Björgen ska bli mamma och inte kommer tävla denna säsong verkar det stå mellan tre åkare, två norskor och en svensk. Föga förväntat är det Charlotte Kalla som ses som Therese Johaug och Heidi Wengs största hot.

Men Charlotte Kalla räcker inte till i det långa loppet, menar Heidi Weng. I stället blir det Therese Johaug som blir årets skiddrottning.

– Jag tror kanske Therese är den som är starkast. Charlotte har på något sätt varit lite mer svag totalt, Therese är alltid i form. Charlotte är i extremt bra form när hon ska vara i form, men hon har inte gått så pass bra före jul att hon kan gå bra i totala världscupen. Nu kanske hon har ett annat upplägg, men det är verkligen svårt att vara i form en hel säsong. Jag tror att Therese är den som man ska slå i vinter, som ju är i toppform hela vägen. Där tror jag Charlotte kan få det slitigt, säger Weng till Sportexpressen.

Mer läsning

Annons