Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Petter visade styrka i blågul tävlingsdress

/

Petter Northug kom, sågs och åkte ifrån alla de svenska skidåkarna i Bruksvallspremiären. Dessutom gjorde han det i en blå-gul tävlingsdress.

Annons

– En del kanske uppskattar det, andra inte, sa Petter på sitt alldeles speciella manér med glimten i ögat efteråt om sin klädsel.

Northug ledde loppet från start till mål och var vid målgång trött, men långt ifrån så utschasad som vi brukar kunna se honom från de stora tävlingsscenernas målfållor.

– Det här var mer träning än någonting annat. Kuusamo nästa helg är vad som gäller i första hand, då världscupen börjar, fortsatte han och fyllde i:

– Jag är märkt av hård träning och insatsen här i dag hade inte räckt till någon pallplats på hemmaplan mot mina bästa norska kollegor. Därtill gick det inte nog fort, konstaterade han.

På frågan om han saknade Halfvarsson och Hellner i spåret blev svaret:

– Visst hade det varit trevligt att få möta dem, men som sagt: Nu är det fortfarande träning, det är i Finland säsongen börjar.

Petter Northug tog sig tid med oss journalister. Han mindes hur det var när han som ung pojke gästade Bruksvallarna:

– Då var man skitnervös som elva- tolvåring. Nu är det inte likadant, men det är trevligt att komma tillbaks och jag har många härliga ungdomsminnen härifrån som jag bär med mig.

Han bar alltså en blå-gul, typisk svensk tävlingsdress dagen till ära, varför?

– Varför inte, tyckte Petter och menade att det säkert var en del som inte gillade hans utstyrsel, men att det också säkert fanns de som uppskattade klädvalet.

Om säsongen i övrigt sa Northug:

– Det är världscupen som är målet och den börjar nästa helg i Finland. Jag ska släppa upp på träningen nu och hoppas det ger mig ytterligare fart inför Kuusamo, slutade han.

Loppet visade med eftertryck att Petter Northug blir att räkna med även i vinter. När varken Calle Halfvarsson eller Marcus Hellner fanns med, ja då var det ingen som kunde matcha Northugs tider alls.

Läs mer:

Skidvärldens Zlatan sköt motståndet i sank

Förbundkaptenens analys: Charlottes lopp i världsklass

Mer läsning

Annons