Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Sundsvall passar perfekt för mig"

/

Hemma-VM i Falun blev en stor succé och just nu laddar Charlotte Kalla för den kommande vintern.
ST-sporten har träffat skidstjärnan för en stor intervju där hon bland annat berättar om det bästa med Sundsvall och vad som skulle lyfta staden som skidort.
– Jag har tänkt vara skidåkare ett antal år till. Då passar Sundsvall perfekt för mig, säger Kalla.

Annons

Se hela TV-intervjun med Charlotte Kalla här.

Förra säsongen blev minst sagt lyckad för Charlotte Kalla. Sundsvallsbon tog ett guld, ett silver och två brons under hemma-VM i Falun.

Nu laddar hon för en ny säsong och nyligen ställde Kalla upp i Vårruset där hon tog hem segern. I vinter är det världscupen som står i fokus.

– Jag vill vara med och slåss högt uppe i totalen, säger hon i en stor tv-intervju som finns i sin helhet på ST.nu.

Grunden för att tillhöra världseliten lägger Charlotte Kalla på hemmaplan – i Sundsvall.

Vad är det bästa med Sundsvall?

– Närheten till allt. Det är så himla fin barkmarksträning på sommaren, men även vintertid. Det är en stad som ligger vid havet och alla fina restauranger med den fantastiska maten. Sedan är det nära till mycket och man kan ta både tåget och flyget, i och med att jag har många resdagar är det viktigt.

Kommer du att bo kvar här även efter karriären?

– Jag vet faktiskt inte hur det kommer bli när jag lagt av. Men först har jag tänkt vara skidåkare ett antal år till. Då passar Sundsvall perfekt för mig.

ST-sporten har tidigare berättat om att Medelpads skidförbund kommit med ett antal förslag för att förbättra Södra berget och Ängen. Världsåkaren Charlotte Kalla har också några tankar kring hur man skulle kunna lyfta Sundsvall som skidstad.

– Ännu mer tanke bakom när de preparerar spåren skulle jag önska. Jag behärskar det bra när det är lite "halvers", men just för att de som kanske står på skidor för första gången ska få en wow-upplevelse skulle det kunna förbättras, säger Kalla och fortsätter:

– Sedan är det rätt ofta som jag måste ta mig ut i trafiken för att åka rullskidor. Det skulle vara ganska skönt med en rullskidbana där jag inte skulle behöva vara orolig för andra trafikanter under mina träningspass. Det hade varit en trygghet.

Samtidigt som Kalla tränar stenhårt inför kommande säsong njuter hon av den svenska sommaren.

– Jag har haft min semester, det var i april. Jag passade på att hälsa på familjen i Norrbotten och umgås med släkt och vänner där. Givetvis kommer jag försöka njuta av sommaren också, jag hoppas på en fin sommar här i Sundsvall, säger Charlotte Kalla.

Mer läsning

Annons