Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svanebo tror inte på en VM-start

/
  • Efter en stark inlednings låg Anders Svanebo bra till i 15 kilometer fristil på SM i Örebro.

Anders Svanebo öppnade stark i 15 kilometer fristil på SM i Örebro. Efter dryga milen fick han betala priset och slutade på en åttondeplats.
– Man måste våga satsa för att vinna. Nu känns det väl lite stolpe ut med mina VM-chanser, säger Anders Svanebo.

Annons

Åttondeplatsen i 15 kilometer fristil tog hårt på Anders Svanebo. Stockviksåkaren har gjort bra ifrån sig under SM med en bästa placering som femma, han bästa placering i ett SM någonsin.

– Såhär med facit i hand gick jag ut på tok för hårt. Men jag ville satsa, det måste man göra om man vill vinna, säger Anders Svanebo.

Han låg tvåa bakom Calle Halfvarsson efter 6,5 km, men redan efter dryga milen började krafterna ta slut och han hade halkat ner till en femteplats.

– Jag hade nog tagit några placeringar om jag åkt lite smartare, säger Anders Svanebo.

Vid målgången såg det stumt ut och Stockviksåkaren fick nöja sig med en åttonde plats.

– Jag är jättenöjd med mina skidor och vallningen som Stockviksgänget fixat, speciellt på onsdagen. Men i dag var det problemföre, speciellt för oss som startade lite längre bak, säger Anders Svanebo.

Bättre gick det för sambon Charlotte Kalla som krossade allt motstånd i 10 kilometer fristil och korsade mållinjen en minut och nitton sekunder före tvåan Anna Haag.

– Fantastiskt kul att det gick så bra för henne i dag, säger Anders Svanebo.

SM var den sista tävlingen inför landslagsledningens presentation av vilka som får åka i VM. Svanebo hade vittring på en VM-plats.

– Jag satsade för att ta mig in i en VM-trupp. Men nu tror jag mina chanser är små, säger Anders Svanebo.

Chansen till VM i Falun finns för Svanebo, men han själv tror inte på det.

– Det är klart det kan bli som reserv eller så, och bara för att man är med i VM-truppen så betyder ju inte det att man får åka heller, säger Anders Svanebo.

Inför SM stod Martin Johansson och Anders Svanebo i samma position när det kom till VM-chansen.

– Nu är det nog fördel Martin i den frågan. Sen åkte Södergren bra, han har ju bevisligen en hög kapacitet. I slutänden är det de som är bäst som ska starta i VM, säger Anders Svanebo.

Själv har han redan ställt om siktet.

– Det är långlopp på hemmaplan om en vecka med Södra berget runt, kanske åker jag det. Sen är det sista världscupen innan VM som går i Östersund. Sverige som värdland har 16 starplatser, kanske får jag en, säger Anders Svanebo.

Mer läsning

Annons