Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wassberg om banorna: "Inte nöjd"

/
  • Thomas Wassberg är precis som åkarna inte alls nöjd med VM-underlaget här i Falun, men han menar att det är många enskilda detaljer som tillsammans ställt till problemen.

VM slutade med en femmil som blev en av skidhistoriens tyngsta och tuffaste. Med två timmar och tjugosex minuter i vinnartid, förstår var och en att de aktiva verkligen fick bekänna färg. Banorna blev helt enkelt för lösa.

Annons

– Nej det var inte bra. Ute i skogen såg det nog ut ungefär som i Holmenkollen efter en liknande dag. Men inne på stadion är jag den förste att erkänna: Underlaget var undermåligt.

Vice banchef Thomas Wassberg försöker sammanfatta slutdagen av ett VM, där han och arrangörsstaben fått utstå en hel del kritik över ett altför löst banunderlag.

– Men det är inte bara en grej som ligger bakom det här. Redan när tävlingsprogrammet spikades så fanns det saker som skulle kunna ställa till problem. Och så blev det, fortsätter Wassberg.

Han tänker på bland annat lördagens fristilslopp ingående i Nordisk kombination, som avgjordes samma dag som längdspecialisterna dessförinnan körde klassiskt.

– Vi tvingades ta bort med de klassiska spåren och bearbeta snön om och om igen. Underlaget fick aldrig vila, konstaterar Wassberg.

– Sen hade vi dessutom extrem otur med väderleken. Det var i princip nollgradigt under fjorton dagar i sträck, även nattetid. Ingen hjälp uppifrån således och det bättrade inte på förutsättningarna, summerar vice banchefen.

Mer läsning

Annons