Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Westberg bjöd på svensk sprintskräll

Har Sverige fått en ny sprintprofil? Det anser i alla fall Karl-Johan Westberg, från Borås, som totalt otippad tog andraplatsen i Bruksvallarnas sprint efter norrmannen Håvard Solås Taugbøl.(TT)

Annons

– Men den här framgången betyder inget om jag inte får åka världscupen, säger Karl-Johan Westberg och ger en tydlig signal till Svenska skidförbundet.

På söndagsmorgonen var det få som kände till denne Boråsåkare, som fyller 23 i december och är bosatt i Östersund.

På eftermiddagen var han en svensk skidsnackis efter att ha slagit alla svenska sprinthoppen. Det märktes också att hans tävling andades revansch.

"Hade tagit ut mig"

Karl-Johan Westberg tillhör inte någon av de olika landslagsgrupperna, vilket han anser är fel:

– Jag hade tagit ut mig själv i någon av grupperna, om jag hade varit ansvarig. Nu siktar jag på att åka världscupen i vinter för att sedan bli bäst i världen. Det finns ingen annan målsättning för mig.

Emil glad och arg

Sprintprofilen Emil Jönsson, som kom femma i finalen, är glad att det kommer nya svenska sprintåkare som Karl-Johan Westberg och Simon Persson (fyra).

– Det behöver vi verkligen. Men jag trodde aldrig att det skulle räcka när Karl-Johan ryckte strax innan upploppet. Han var bra i dag.

Teodor Peterson, Sveriges andra sprintprofil, kom trea och lämnade arenan med blandade känslor:

– Efter ett segt kval kändes det bättre i åkningen. Därför hade jag väntat mig bättre ett bättre resultat i finalen, sa han.

Mer läsning

Annons