Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Långsam comeback av Jones

Annons
Marion Jones comeback slutade i stor besvikelse.
Den amerikanska sprinterstjärnan slutade sist i ett 400-meterslopp i Kalifornien på en tid mer än fem sekunder långsammare än vad hennes tränare hoppats på.
Då var hon betydligt snabbare efter loppet när hon lämnade arenan utan att ställa upp på en i förväg planerad presskonferens.
Jones klockades för tiden 55,03 och kom sist av sex löpare. Segrarinnan Novlene Williams noterade 51,49. Marion Jones personbästa på sträckan satt vid samma tävling 2000 lyder på 49,59.
Marion Jones lopp var hennes första sedan den misslyckade OS-insatsen i Aten där hon blev medaljlös efter att ha tagit fem, varav tre guld, i Sydney 2000.
Jones pojkvän Tim Montgomery hade heller ingen lycka med sig i årsdebuten. Han var ankare i ett stafettlag på 4x100 m som bara slutade femma. Montgomery är fortfarande misstänkt för dopning efter sin inblandning i Balcohärvan och ska höras av det internationella dopningsorganet Wada i juni. Marion Jones fanns också med i den utredningen men har ingen dopningsanklagelse mot sig längre.

Mer läsning

Annons