Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Larionov på väg till Brunflo

/

44 år gammal kan hockeylegendaren Igor Larionov göra som sin gamle kedjekamrat Vladimir Krutov - och på ålderns höst varva ner i en lägre division i Brunflo.

Annons
Larionov har kontaktats av division 1-klubben Brunflo IK - och utesluter inte en comeback.
 Jag är öppen för alla förslag. Jag är ännu inte insatt i vad den klubben har för affärsuppgörelse att erbjuda. Jag kan inte lova någonting nu, säger Igor Larionov till Östersunds-Posten.
Kontakterna knöts när Brunflo bearbetade kanadensaren Brett Hull, som för några veckor sedan avslutade sin NHL-karriär, om ett kortare gästspel i Sverige.
 Jag hade lagt upp ett bra koncept till honom. Där ingick bland annat att han skulle få spela golf i Skottland och Spanien, säger Tommy Samuelsson, värvningsansvarig i Brunflo, till ÖP.
 I torsdags ringde jag till min kontakt i USA och han sa då att Brett Hull inte kände sig helt okej och valde därför att inte komma. Min kontakt frågade då om vi var intresserade av Igor Larionov i stället.
Det låter som ett skämt. Men Samuelsson är optimist:s
 Det här handlar om en affärsuppgörelse. Han har en vingård och vill lansera sin produkt runt hela världen. Jag jobbar för att få fram en affärskontakt.
Under sin storhetstid var Larionov center i den legendariska sovjetiska KLM-kedjan, med Sergej Makarov och Vladimir Krutov. Det var i just Brunflo som Krutov, 36 år gammal, gjorde sin sista hockeysäsong, då i division 2. Dessförinnan spelade han tre säsonger i Östersund, den första i division 2 och de övriga i division 1.

Mer läsning

Annons