Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lärlingar i rampljuset.

För en gång skulle var det de tvåbenta framtidshoppen inom travsporten som profilerades på Bergsåker i går. Där avgjordes  nämligen två stycken uttagningslopp till Lärlings-SM och det var ett par väl avvägda styrningar som fällde avgörandet.

Annons
Först till vinnarcirkeln i duon var hemmbanans Linus Svensson som till vardagslag håller till hos Robert Bergh. Linus förivrade sig aldrig bakom Sun Power C.G. trots att ekipaget aldrig nådde den förväntade tätpositionen. I stället intogs den normalt så förhatliga "dödspositionen" utvändigt ledaren efter en bit. Unge Svensson forcerade till täten dryga halvvarvet kvar och därefter var  Njurundavalacken helt överlägsen.
Han var lite ut balans från början, meddelade Linus Svensson efteråt, men sedan var absolut inte några problem. Det var en mycket fin häst att köra.
I det andra kvalloppet skrällde Wången-eleven Katarina Ehlis Steger sedan hon lotsat fram 31-oddsaren Key Du Ling till seger. Dalkullan hittade ut  bakom ledaren mitt på upploppet och via en frän slutstöt stack jämthästen mulen först där det räknas.
Mycket oväntat men jättekul, strålade Katarina i vinnarcirkeln. Han kändes bra hela vägen så det var bara och sitta vänta på luckan. Jag går hippolog-programmet på Wången i Jämtland så det här var en fin merit.
Nu väntar som sagt ett svenskt mästerskap på de här ungdomarna vilket går av stapeln på Åby utanför Göteborg den 15 november. Det måste kännas stort för dessa lovande ungdomar.
Dagens Dubbel avgjordes på Sundsvallsbanan och där blev det favoritfall i båda avdelningarna. Kipketer Zon satte inte en fot rätt i volten vilket gynnade hela vägen ledande Evan Frontline. Det var dock knallhårt mot Junior Spock vilken hade sinkats av en startgalopp på vägen. Knallform på den kanten alltså.
Black Flyer led nog av lite ringrost  i DD-2 men ska ha all heder av andraplatsen. Vann här gjorde Scarelli som avgjorde enkelt från tredje ytter.
Micke Hallberg

Mer läsning

Annons