Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Larsen den stora skillnaden

Sören Larsen — Djurgårdens danske dynamitanfallare — var skillnaden i segermatchen mot Landskrona på bortaplan.
Han sänkte Landskrona med två nya mål — 2—0 (0—0) till de allsvenska serieledarna på bortaplan.
Mycket talar för att det var sista matchen för Larsen — tyska Bundesligalaget Schalke 04:s intresse lär inte ha minskat även om det är locket på från Djurgårdens håll.

Annons
 Jag kan ingen tyska men jag kan bara hoppas att han blir kvar i Djurgården. Men jag kan förstå att det blir svårt. Som helhet gjorde vi ingen riktigt bra match men samtidigt behöver vi inte be om ursäkt för segern, sade Djurgårdens tränare Kjell Jonevret.
Sören Larsen var inte speciellt lyckad fram till han fick chansen på Tobias Hyséns passning efter 72 minuter. Då visade han en enorm skicklighet före det hade Kjell Jonevret till och med funderat på att byta ut guldklimpen.
Djurgården var mycket illa ute i Landskrona och bara några minuter före Sören Larsens makalösa 01-mål missade Jon Jönsson en straff för hemmalaget.
Jönsson fick till och med två chanser men nickade svagt rakt i famnen på Djurgårdens målvakt Pa Dembo Tourray, som var serieledarnas andra store hjälte på måndagen.

Larsens kväll
I stället kunde Djurgården ta ledningen fyra minuter senare och det blev på nytt Sören Larsens kväll, han punkterade matchen totalt med sju minuter kvar. Då slet han sig ifrån bevakaren Anders Friberg och kunde enkelt göra 02.
 Sören Larsens första mål var världsklass, sade Kjell Jonevret.
Djurgården imponerade inte spelmässigt och Landskrona, som nu ramlade ned på en kvalplats, hade flera fina chanser och visade under delar av matchen säsongens bästa spel.
Men, det där med effektivitet är inte skåningarnas bästa sida.
 Vi måste bli bättre på den saken, det hjälper inte om vi spelar bra fram till avslut. Det är klart att det känns tungt att förlora en sådan här match men vi får ta med oss delar av spelet, sade Landskrona-tränaren Mats Jingblad.

Spelade upp sig
Landskrona dominerade den första halvleken och comebackande Kevin Amuneke (som missat två matcher på grund av landslagsuppdrag med Nigeria) ställde till med stora problem för serieledarna. Även pigge Johan Norell hade ett par möjligheter i första halvlek och en ledning i halvtid hade inte varit orättvis alls.
 Vi spelade segt och utan det rätta trycket i första halvlek, sade Kjell Jonevret.
Djurgården spelade upp sig i andra halvlek och när Jon Jönsson brände straffen fick serieledarna upp vittringen. Och det var då Sören Larsen presenterade sig för Landskrona-publiken.
Inte så konstigt att den tillresta Djurgårdsklacken skanderade:
 Vi vill ha Sören kvar!
Men det är nog mest ett önsketänkande. Sören Larsen själv säger inget men när Bundesliga rullar igång i augusti har han nog blivit lagkompis med en annan dansk måltjuv, Ebbe Sand, i Schalke 04. Det är inget djärvt tips efter mål nio och tio i allsvenskan 2005.

Mer läsning

Annons