Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Larsen räddade Danmark och Ukraina

Sveriges hjälte i Turkiet 2001 hette Andreas Andersson.
Danmarks dito är förre djurgårdaren Sören Larsen som efter kvitteringen på stopptid gör att Danmark fortfarande kan nå VM.

Annons
Danmark sänktes av en läcker frispark med tio minuter kvar. Det var i alla fall vad hela Danmark trodde.
Men in på den turkiska gräsplanen, botten på en klassiskt kokande kittel, hade en svenskbekant målspottare klivit.
Nu vet också hela Turkiet vem Djurgårdens målkung från i våras är. Sören Larsen, numera i tyska Schalke 04, ordnade kvitteringen på stopptid till 22.
Larsen hade inte varit på planen mer än i tio minuter när han tog emot bollen och precis som i allsvenskan distinkt satte bollen i nät.
Utbuad av hemmanationen som hoppats trygga andraplatsen i gruppen.
I stället blev det dansk dynamit som ser till att Danmark ännu har en teoretiskt chans att nå VM. Vid 21 till Turkiet var VM-drömmen helt borta för Danmark. Nu är avståndet till tvåan Turkiet fyra poäng och på onsdag tar danskarna emot Georgien.
Lika glada för Larsens mål blev Ukraina. Tack vare Turkiets tappade poäng kunde gruppettan boka hotell i Tyskland nästa sommar. Försprånget på sju poäng ner till tvåan med två matcher kvar är ointagligt.
Ukrainas 11 mot Georgien gör att nationen för första gången är kvalificerat till ett VM-slutspel. Men direkt efter matchen, som spelades före Danmarks, kunde laget inte glädjas då man tappade segern i 89:e minuten. Just då krävdes det ytterligare poäng på onsdag för att helt säkra VM-biljetterna.

Mer läsning

Annons