Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Larsson har fint facit mot Bulgarien

Bulgariens förbundskapten Hristo Stoitjkov hyllar Henrik Larsson. —  Jag är glad att han är tillbaka på planen, säger Stoitjkov.

Annons
Lyxlirare och playboy under den långa och framgångsrika karriären som spelare.
Rak och rättfram som förbundskapten.
Hristo Stoitjkov brukar inte strö beröm över sina motståndare dagarna innan match.
Men om Henrik Larsson hade han bara gott att säga på torsdagen.
 Eftersom jag själv bor i Barcelona har jag möjlighet att träffa honom varje dag om jag vill i omklädningsrummet. Han är en modig spelare och visar att åldern inte har någon betydelse, säger Stoitjkov.
Han borde kanske ha sagt att han även fruktar anfallsveteranen.

Mål att minnas
Fotbollslandslagets facit mot Bulgarien är lysande 150 på de senaste fem möten.
Henrik Larssons facit likaså.
Läs och minns:
Pasadena 16 juli 1994 (bronsmatch i VM, 40): Ett klassiskt mål där \"Henke\" med en dribblingscirkus fintade bort ett par försvarare och rullade in 30. Den gången var Stoitjkov själv med på planen.Burgas 14 oktober 1998 (EM-kval, 10). \"Henke\" fick fritt fram på Fredrik Ljungbergs öppnande passning. Pricksköt segermålet trots snäv vinkel.Lissabon 14 juni 2004 (EM-slutspel, 50). De gyllene två minuterna. Först nickade han raklång in Erik Edmans vänsterinlägg till 20, varpå han tryckte in Anders Svenssons högerinlägg till 30.
Larsson var även med i 10-segern i EM-kvalet på Råsunda för nästan exakt sex år sedan. Den gången hette matchvinnaren Niclas Alexandersson.
Fyra mål på lika många matcher mot Bulgarien. En drömmotståndare?
 Ja, nja...det har gått bra de andra gångerna, men det är inga garantier. Det är matcher som har varit och på lördag är det en ny match.
Larsson varnar för att ta ut något i förskott.
 De kommer att vara ruskigt motiverade efter 03 där nere och det kommer att bli en svår match. Inte alls enkelt, säger han.

Tillbaka efter skada
Larsson missade storsegern i Sofia i påskas på grund av korsbandskadan. Hans senaste kvalmatch var mot Island för elva månader sedan. På Laugardalsvöllur i Reykjavik hade \"Henke\" roligast när landslaget skojade med islänningarna: 40 på 44 minuter, två mål av \"Henke\".
Sedan kom den svåra knäskadan. Vid landslagsåterkomsten mot Tjeckien förra månaden hyllades han på Ullevi och tackade med 10-målet.
 Det är alltid kul att göra mål, men framför allt är det skönt att vara tillbaka, träffa killarna och spela en match. Jag har inte spelat i landslaget på länge.
Förre förbundskaptenen Tommy Svensson säger i en intervju att dagens landslag är lika bra som VM-laget 1994. Vad tycker du om det?
 Trevligt. Men det är omöjligt att jämföra landslagen. Fast givetvis är det kul att Tommy Svensson tycker det.

Mer läsning

Annons