Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lätt omgång

Annons
Stockholm
(Pressens Reportagebyrå)
Fama Currit (avd 1) och Järvsöfaks (avd 5) gör Bergsåkers V75-omgång på lördag till en klassisk V5:a med blott 50 öre i radpris.
Det kan vara upplagt för en jackpot med låg utdelning för sju rätt, säger Thomas Uhrberg.
I går var Fama Currit en 87-procentare på strecken, Järvsöfaks 92-procentare.
Jag har svårt att se hur de ska kunna förlora, säger Thomas.
Thomas går in hårt för att vinna V75-tipsligan bland tränare och kuskar. Han leder före Bosse Eklöf inför andra omgången. De har fem identiska tipsettor på Bergsåker och klara likheter i systemförslagen.
Det skulle vara riktigt skönt att besegra Bosse när tävlingarna går på hans hemmabana. Och, några bra drag tycker jag att jag har, säger Thomas och nämner rysare som Le Garcon Soleil (avd 2) och Persos Yankee (avd 6).
Tipsettor som Mike Daro (avd 4) och Alex Broline (avd 7) är också bra rensare i händelse av vinst.
Nu är det sista möjligheten att kvala in till finalen på Solvalla 12 november. Thomas har klart med Loverboy Pellini och Brian Ås, kanske också Home Blåbjerg. Och, han får inte skrämselhicka av "Guld"-gänget i Sundsvall om nu Home Blåbjerg kommer med. Då finns det läge för ett andrapris bakom suveränen Spring Ray i SIlverhästen med 400 000 kronor till vinnaren.
Thomas tankar i lopp för lopp
Avd 1: Fama Currit står i en speciell klass för sig. Hon har utvecklats kraftigt och är i år klassen bättre än Kathy Silvio, Suzanne och Sweet and Strong. Peter Ingves satsar mot spets och i ledning är hon svårslagen.
Avd 2: Ranunkel kan få loppet om det blir körning mellan Coinbox, Le Garcon Soleil och Alvena Jojo. Den sistnämnde är urstark, men jag väljer bort honom. Satsar i stället på formstarke Star Running och Staro True Blue, en häst som är mycket speedig och som gynnas av överpace. Le Garcon Soleil kommer också med på systemet, då han har matchats för detta lopp.
Avd 3: General du Lupin har en något dunkel form, men så har det i princip varit tidigare också när han tagit sina tre V75-vinster i Norrland. Om han är i form är uppgiften synnerligen lämplig. Malabar Circle Ås kan speeda vasst, men någon annan i fältet måste göra grovjobbet. Think Yatzee kan bli intressant med Björn Goop. Nyby Exet är en tänkbar spetsvinnare, fast han har testat V75 många gånger utan att ha vunnit.
Avd 4: Mike Daro ska Bosse Eklöf försöka spetsa med och sedan leda hela vägen. Jag har inget emot om han lyckas. Nu garderar jag med fyra hästar, där Honey Frontline och Dreamship är rejäla outsiders. Copi Crown blir allt bättre, liksom Sun Power C.G.
Avd 5: Järvsöfaks har en högst ordinär uppgift. Normalt är tillägg över sprinterdistans kraftigt negativt, men Järvsöfaks är ingen normal häst. Han ska inte ha några problem att springa runt det här fältet för att ta sin 131:a seger i karriären.
Avd 6: Order By Fax var fin i kvalet och i en öppen final kan han vara vinnaren. Jag streckar sex hästar och tycker att det är heltäckt. Persos Yankee avslutade snabbt senast och då han är snabb ut kan det bli ett perfekt lopp. Wealthy är speedig och har slagit värre hästar än dessa, ett givet streck. Glöm heller inte bort Finders Keepers nu när Åke Svanstedt är på sin gamla hemmabana.
Avd 7: Alex Broline och Anelka gör upp om ledningen. Jag väljer att tippa Alex Broline etta, då han har visat fin form och han tävlar dessutom på hemmaplan. Ebel är given över 2640 meter. Kipketer Zon har varit duktig på slutet. Hot Tub var inte alls bra i travet senast, är nu åtgärdad och kan ha tappat något i träningen.
Thomas Uhrbergs system
Avd 1: 2 Fama Currit. Res: 3-9.
Avd 2: 2 Ranunkel, 3 Star Running, 4 Le Garcon Soleil, 9 Staro True Blue. Res: 7-11.
Avd 3: 4 Think Yatzee, 5 General du Lupin, 9 Malabar Circle Ås. Res: 3-7.
Avd 4: 1 Mike Daro, 3 Sun Power C.G., 4 Dreamship, 7 Honey Frontline, 12 Copi Crown. Res: 5-6.
Avd 5: 11 Järvsöfaks. Res: 1-13.
Avd 6: 1 Crown Kemp, 2 Order By Fax, 3 Triton Sund, 5 Persos Yankee, 6 Finders Keepers, 10 Wealthy. Res: 12-4.
Avd 7: 2 Anelka, 3 Alex Broline, 8 Cornetto Ås, 9 Kipketer Zon, 11 Hot Tub, 12 Ebel. Res: 1-6.
Systemet är på 2160 rader och kostar 1080 kronor. Om man också singelstreckar Mike Daro i fjärde avdelningen blir det systemet på 432 rader och kostar 216 kronor.

Mer läsning

Annons