Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lättad Eriksson efter Englands seger

Greppet från tumskruvarna har blivit allt hårdare runt Sven-Göran Eriksson de senaste veckorna.
Men trycket lättade en aning tack vare Chelseas mittfältare Joe Cole.
Hans mål betydde engelsk seger med 1—0 i grannfejden mot Wales i VM-kvalet.

Annons
 Det är ytterligare en seger och tre poäng till. Fortsätter vi så vinner vi gruppen, sade en lättad "Svennis".
Han låg pyrt till efter 14-förlusten mot Danmark för ett par veckor sedan den största förlusten för England på 25 år.
Några dagar senare kom nya uppgifter om "Svennis" kvinnoaffärer som ett brev på posten. På nytt väcktes frågan i England om "Svennis" verkligen är rätt man för jobbet som förbundskapten för fotbollslandslaget.
Därför var en seger ett måste i grannfejden med Wales i VM-kvalet. Joe Cole såg till att England vann med 10, tog tre poäng och att Eriksson köpte sig ännu lite mer tid på jobbet.
Cole slog till i matchens 54:e minut på passning från lagkamraten i Chelsea Shaun Wright-Phillips. Coles skott tog på hemmabacken Daniel Gabbidon, ändrade riktning och ställde målvakten Danny Coyne.
 Det var lite upp och ned i dag. I den första halvleken spelade vi inte bra och den andra halvleken borde ha blivit enklare, tyckte Eriksson.
England ställde upp med en 451-uppställning med Wayne Rooney som ende anfallare och laget ägde bollen och dominerade men skapade få målchanser. England slåss med Polen om gruppsegern i grupp 6 och det är Erikssons lag som har kommandot med sex segrar och en oavgjord på sju matcher. Polen, som mötte Österrike sent på lördagskvällen, har sex segrar och en förlust.
England möter Nordirland på onsdag en motståndare som tog en efterlängtad seger på lördagen. 20 hemma mot Azerbajdzjan var Nordirlands första seger i en tävlingsmatch på fyra år. Stuart Elliott och Warren Feeney gjorde målen som gav en seger, den första på tio tävlingsmatcher.

Mer läsning

Annons