Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ledarlampan till Birgitta Starrin

När sonen Christer ville börja boxas slog Bitgitta Starrin-Persson först backut.
— Sedan blev jag ändå tvungen att följa med honom till lokalen för att titta hur det såg ut — och sedan dess har jag blivit kvar, säger Birgitta, som i går kväll belönades med Kubals Ledarlampa.

Annons
Den där episoden med sonen ligger 25 år tillbaka i tiden.
Jag, som trodde det bara var en massa tok inom boxningen, blev fast för boxningen som är speciell. Det är andan och kamratskapen och...ja, inte bara som tävlingssport, utan också som motionsform.
Mycket av min fritid har gått åt till sporten. Massor av timmar. Men varje gång någon av "mina pojkar och flickor" kommer fram och tar om mig på stan mår jag gott. Då får jag min belöning.
Christer Starrin blev med tiden av svensk toppklass och är i dag klubbens sportsligt starke man, uppmärksammad på riksnivå som landslagstränare på juniorsidan.
Birigtta Starrin-Persson växlade snabbt från engagerad mamma till ledamot av den styrelse hon varit ordförande för i 16 år.
Och några planer på att slut har jag faktiskt inte, säger hon bestämt.
Däremot ser hon fram emot en lugnare period framåt sommaren, efter en intensiv vinter.
Men först ska Kennedy Katendes nästa landslagsuppdrag, i Estland, följas upp. Och så ska hon hinna med att fira sin 68:e födelsedag på lördag.
Men jag har alltid hållit igång i högt tempo. Och idrott blev tidigt ett intresse hemma i Klockestrand, där idrotten betydde mycket. Min kusin Lej Jansson (legendarisk sportjournalist och tidningsman, i ST känd som Flanör) tillhörde dom som inspirerade mig, berättar Birgitta, som fick sällskap av en stor skara ungdomar på kasinots scen, där Idrottsens Vänner höll sin stipendieutdelning. En stipendieutdelning, som domienrades av skidåkare.
Där fanns svenska ungdoms- och juniormästare i såväl längd som alpint och snowboard.
Skidorna är fortfarande en mycket tung del av idrotts-medelpad på ungdomssidan, konstaterar IV:s ordförande Walter Rönmark.

Mer läsning

Annons