Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksand vann klassikermöte

Leksand är fortfarande obesegrat i kvalserien till elitserien. I klassikermötet med Brynäs vann dalalaget med 5—2. Mannen bakom segern var Niklas Persson som låg bakom tre av Leksands-målen. —  Det är otroligt skönt att vinna, först och främst. Men visst stämde det bra för både mig och hela vår femma, sade han mycket nöjt efter matchen.

Annons
Matchen i en fullsatt Leksands ishall (6 360 åskådare nytt publikrekord) bjöd på underhållande hockey, med chanser åt båda håll. Trots derbystämning och viktiga poäng på spel försökte lagen spela genomtänkt, även om det ibland slarvades rejält. Leksand lyckades bäst i de första två perioderna, ledningen så långt var rättvis.
Hemmalagets första mål tryckte backen Örjan Lindmark in sedan Niklas Persson vunnit ett antal dueller i ena sarghörnet.
 Jag fick backen bakom mig och vek in, det brukar funka bra. När sedan \"Limpan\" följde upp blev det perfekt, konstaterade Persson.
Efter Brynäs kvittering till 22 i sista perioden stod matchen verkligen och vägde. Då kom en perfekt genomskärare från Persson till Johan Witehall som i friläge överlistade Johan Holmqvist i Brynäs-målet. 32 och blåvit glädje-explosion i ishallen.
 Jag såg Witehall tidigt, väntade bara till han skulle åka ifrån sin back. Det var en lättnad att se pucken rulla in. Det var ju inte alls avgjort då, sade Persson.

Behåller andraplatsen
Persson låg också bakom helt matchavgörande 42. Han bröt ett Brynäsuppspel i mittzon och serverade Jesper Ollas pucken. Ollas satte den säkert bakom Holmqvist.
 Då kändes det klart. Vi gör en bra match och vår femma är tung att möta. Både Witehall och Johan Rosén gör ett mycket bra jobb och det gör att jag får lite mer ytor, sade Persson.
Tre poäng för Leksand gör att laget behåller andraplatsen i tabellen, på lika många poäng som Skellefteå. Dessa lag möts i Skellefteå nästa omgång på fredag.
 Skönt med tätare matcher. Det vet jag att det är många i vårt lag som gör. Spela var femte dag passar inte oss speciellt bra, ansåg Persson.
För Brynäs tränare Wayne Fleming blev återkomsten till Leksand en historia i moll.
 Vi spelade hockey i 50 minuter, Leksand i 60, konstaterade han kort.

Gick på knock
Skellefteå gick på knock i bortamatchen mot Oskarshamn. Västerbottningarna ledde med 30 tidigt i första perioden och vann sedan med 40. Det var tredje gången i kvalserien som Skellefteå höll nollan.
Malmö var piskat att vinna borta mot Nyköping för att inte hamna på efterkälken i tabellen. Malmö tog snabbt hand om ledningen och ledde med klara 30 inför sista perioden. Då fick Nyköping snabbt in en reduceringspuck, gjorde sedan ytterligare ett mål och fick Malmö i gungning. Men trots att Nyköping plockade ut sin målvakt Johan Asplund i slutet av matchen fick laget inte in någon kvitteringspuck.
Malmö tar i nästa omgång emot Brynäs på hemmaplan och det lag som förlorar den matchen kommer att jobba i rejäl uppförsbacke för att bibehålla elitseriestatus i de fyra avslutande matcherna.

Mer läsning

Annons