Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leksands spelare behåller lugnet

Fyra raka förluster. Elitseriecomebacken kunde ha börjat bättre för Leksand. Men medan sportchefen Anders \"Masken\" Carlsson tittar efter förstärkningar till truppen är stämningen i laget lugn. –  Vi har tid att vända detta än. Jag tror fortfarande att vi är ett lag som kan gå till slutspel, säger Oscar Steen.

Annons
Bröderna Steen är två av nyförvärven i säsongens upplaga av Leksand. Calle kom med landslagsmeriter, Oscar utsågs förra säsongen till Årets Rookie.
 Jag ångrar inte alls att jag flyttade till Leksand. Jag gjorde det för att etablera mig i elitserien och för att få mer speltid, säger han.
När Leksands tabellplacering och poängskörd efter fyra omgångar kommer på tal blir rösten lite mer bestämd.
 Jag tycker att det blivit lite väl hetsigt redan. Speciellt så tycker jag att alla så kallade experter vänder kappan efter vinden lite för mycket. Jag menar, det är bara fyra matcher som spelats och det hinner hända väldigt mycket än. Jag tror vi har bra chans att vinna mot Djurgården på torsdag och då är vi helt plötsligt med igen, säger han.

Snabbt svar
På frågan om hur länge spelare och ledare har tålamod att vänta på en vändning svarar Oscar Steen kort och snabbt.
 Det har jag inte funderat på alls.
 Vi har ganska många unga spelare som inte tänker så mycket på sånt, det tror jag kan vara bra. Men det finns också äldre spelare som har rutin för att klara såna här situationer. Vi har en bra mix i laget.
Oscar Steen har spelat samtliga fyra matcher under säsongen. Brodern Calle gjorde sin första match i måndags mot Linköping och bröderna placerades då i samma kedja.
 Jag tyckte det gick hyggligt för oss, men det kan bli betydligt bättre, säger Oscar.
På frågan om vad som gått snett så här långt svarar han:
 Det är vårt försvarsspel som inte fungerat, många små detaljer. Vi har släppt in alldeles för enkla mål. Vi har pratat om det men om vi kommer att spela efter någon annan taktik i nästa match vet jag inte än, säger han.

Har mått bättre
Leksands sportchef Anders \"Masken\" Carlsson är mer pressad av situationen än Oscar Steen.
 Man har väl mått bättre än man gör nu, säger han och suckar.
 Tittar efter nyförvärv gör vi hela tiden och det kommer vi att göra fram tills dess att sista transferfönstret stänger den sista januari, fortsätter han.
Det faktum att NHL-klubbarna har spikat sina trupper kan innebära att förstärkningar dyker upp, även i Leksand. Carlsson har ännu inte fyllt Leksands kvot på icke EU-spelare.
 Jag kan inte säga speciellt mycket i dagsläget. Vi får se vad som kommer att hända, säger Carlsson.

Mer läsning

Annons