Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindberg dagens man i Gävle

Annons
Lasse Lindberg blev dagens man med en dubbel när Gävletravet körde sina tisdagstävlingar.
Lasse vann med Royal Tai Pan i dagens fjärde V5-avdelning. Valacken har mest strulat till det och kom till den här starten med en skamfilad resultatrad. Nu var det väl ingen direkt imponerande seger men Lasse Lindberg hann i alla fall visa att han kan köra häst. I sista svängen körde han på säkerhet och sedan kunde han komma tillbaka och kontra ut Cerruti Corleone.
Lindbergs andra seger togs i snabbloppet med Lancaster. Efter en invändig resa löste det sig perfekt för valacken som nu tog sin tredje årsseger. Från tredje invändigt kom luckan och när man väl hade hittat ut i banan så var det inte mycket att snacka om.
Favoritspelarna fick hjärtat i halsgropen då Frosts Officer var nära att åka dit. Den av Svante Båth tränade hingsten fick då i dödens på Go West och när man sedan skaffat sig greppet gick det segt den sista biten. Nu kunde man hålla undan i den täta slutstriden för Fricks Latest Score som dök fram invändigt.
Alf Jonsson inledde dagen med att sätta dit Bro Fax. Valacken gjorde nu sin andra start i karriären och då kom den första segern. Nu gick man fram i spåren varvet från mål och till slut kunde man avgöra loppet knappt.
Efter att ha gått 1.34,5/1000 till slut kunde man precis före mål avgöra och vinna på nya rekordet. 1.36,6/2140 till 3,12 i vinnarodds. Den segern var värd 16 000 kronor.

Mer läsning

Annons