Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindblom blev rikschampion

Örebrotränaren Carl-Erik Lindblom vann finalen av Rikschampionatet.
Inför 4 700 personer på Tingsryds milebana svarade han för en smart styrning bakom Stockholder.
Bergsåkers Ulf Ohlsson slutade femma i finalen medan Ulf Eriksson blev utslagen i försöken.

Annons
Landets travbanors champions gjorde upp i en kuskmatch som efter ett antal försök följdes av en final. De tolv främsta från försöken gick till final där de sedermera fick välja häst. Carl-Erik Lindblom körde hästen Stockholder, som fick ett perfekt lopp i andra par utvändigt. Runt sista kurvan satt Lindblom kvar när det attackerades ifrån kön. Det visade sig vara ett smart schackdrag, för när luckan uppenbarade sig in på upploppet hade Stockholder torrt spurtkrut. Mellan hästar spurtade han till en säker seger och det var en glad Calle Lindblom som passerade mållinjen.
Det här var jättekul och det visar väl bara att jag kan köra häst, sa han lite skämtsamt i vinnarcirkeln.
Lindblom fortsatte:
Jag chansade och körde lite försiktigt med honom. Det är en stark häst och det krävs att man både är stark och snabb för att vinna på en milebana.
Förstapriset var 60.000 kronor och Calle Lindblom belönades med en kryssning till Medelhavet för två personer.
Tvåa i Rikschampionatet blev Per Nordström bakom Magnus Advice och trea Claes Svensson bakom Little Eko.
Ulf Ohlsson och Ulf Eriksson reprensenterade Bergsåker. Eriksson blev tvåa i ett av försöken med Filip Action, men nådde ändå inte finalen. Dit slet sig dock Ohlsson med en fjärde och femte plats, samt tre poäng för en struken häst.
Jag trodde aldrig att jag skulle klara en finalplats på förhand, men det gick vägen. Däremot fick jag välja häst näst sist till finalen, förklarade Uffe.
Väl i finalloppet hamnade han först invändigt med Örjan Carré. Ekipaget hittade ut i andra spår varvet från mål och fick helt fritt inne på upploppet.
Då kändes det som att vi hade lite segerchans. Men min häst höll mest bara farten till slut som femma, fortsatte Uffe, som bland annat fick vara med om sjukamp och ålfiske under den trevliga helgen i Tingsryd.


Mer läsning

Annons