Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linköping en guldfavorit

Annons
Timrå Linköping hemma för drygt en och en halv månad sedan var en av de bästa matcherna jag sett den här säsongen.
I alla fall av Timrå IK hemma i Arenan.
2 0 gav förstås visst eko den gången, men det handlade då om spel i omgång tolv och även om LHC redan från början visade kvalitet så var det ändå litet tidigt att börja blicka mot kommande SM-slutspel.
Det är det det inte längre och detta LHC är numera en utkristalliserad guldfavorit tillsammans med i första hand HV71 och Frölunda.
Därför hade en ny Timråseger i går kväll upplevts som både meriterande och ett verkligt styrkebesked av ett gäng med biebehållen förmåga att skrälla.
Det gjorde dock inte Timrå och jag kan liksom inte få 2 3 till ett särskilt missvisande slutresultat heller i ett möte så var så långt ifrån en repris från den 12 oktober som det går att komma.
Hur mycket jag än skulle vilja annorlunda, är kanske bäst att tillägga.
Visst, skottstatistiken (33 19) gick klart i TIK:arnas favör. Men den visan har ni ju hört förr.
Och tyvärr måst jag plåga er med en klagolåt till. Den som handlar om målvakterna.
I går kväll valde Kenta Johansson att ge Johan Asplund nytt förtroende som startman i kassen. Ett beslut som visar att förtroendet för Mika Oksa inte är vad det kanske borde vara, då finländaren varit den som mestadels varit förstaalternativet och som sådan också varit med om att bärga de flesta Timråpoängen den här hösten. Tydligen räckte det med en enda liten poäng mot Brynäs i måndags, med Asplund i målet, för att den före detta juniorlandslagsmannen skulle få glida ut till line-uppen även i går...
Ett ödesdigert beslut.
Asplund fick nämligen inte alls till det och trots att Timrå dominerade spelet långa stunder i både första och andra perioden satt i alla fall jag med hjärtat i halsgropen fler än en gång. Och vid åtminstone 2 2-kvitteringen agerade Asplund minst sagt svagt sedan först Mats Hansson trillat på ändan intill sargen och sedan backkollegan Sanny Lindström alldeles för vågat försökt rädda upp det hela med en vildsint stötbrytning.
Inte lätt för målvakten då, men snälla Johan! Bestämmer du dig för att använda spaden måste det göras bestämt.
Nej, i mitt tycke har Timrå två habila andremålvakter att välja på. Och av dessa två får Mika Oksa min röst som förstaval.
Sportchefen Kent Norberg har varit i Finland i veckan för att titta på matcher och tänkbara spelarförstärkningar.
Naturligtvis har en dokumenterat skicklig målgörare förtur, men dessvärre tror jag också att \"Nubben\" måste försöka hitta en duglig center, om nu inte det finns någon på den begränsade marknaden som fyller båda rollerna.
Hålet på centerpositionen tror jag nämligen blir verkligt efter den 10 december, då nödlösningen Valeri Krykovs nuvarande kontrakt löper ut.
Min bestämda känsla är att \"Kryckan\" nu definitivt sjunger på sista versen som pålitlig och rutinerade strateg i Rödvitt.
Apropå Finland, förstärkningar och målvakter hoppas jag det inte är helt kört och uteslutet att en annan gammal favorit dyker upp till jul.
Just det: Kimmo Kapanen, är det jag tänker på.

Mer läsning

Annons