Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linköping fick revansch

Linköping ansåg att man blev rånat på segern i den första semifinalen.
I den andra svarade östgötarna genom att utklassa Frölunda.
Linköping vann med hela 5– 0 och kvitterade till 1– 1 i matcher.

Annons
 Ruggigt skönt, speciellt efter vad som hände senast. Och det hade varit tungt att åka till Scandinavium på onsdag med 0 2 i baken, ler tvåmålsskytten Mikael Håkanson. Linköping presterade sin förmodligen bästa insats på hela säsongen när det gällde som mest.
 Försvaret var grymt, liksom Fredrik Norrena i målet. Vi var väldigt fokuserade och att tända till inför en sådan här match är inte precis några problem.
 Bara att erkänna att de var bättre än oss. Vi hade alldeles för dålig fart nerifrån och vann få närkamper. Vi får glömma det här och snabbt gå vidare, suckar Frölundas tränare Stephan Lund.
Som om inte den stora förlusten vore nog drabbades även göteborgarna av två skador. Jonas Esbjörs råkade ut för en fotledsskada och riskerar att missa resten av säsongen, medan Ronnie Sundin vred till knäet men kan eventuellt spela redan i nästa match.

Gyllene tillfälle
Gästerna hade ett gyllene tillfälle att reducera till 1 3 i början av den sista perioden, men Norrena vräkte upp benskyddet och stoppade Tomi Kallios friläge.
Ett par minuter senare trodde Frölunda att de hade reducerat, men målet underkändes på grund av handpassning.
Andreas Pihl sköt strax efteråt in 4 0 och då var göteborgarna ett slaget lag.
 Vi åkte otroligt mycket skridskor i dag och det är en stor anledning till segern. Samtidigt vågar man aldrig ta ut segern mot ett lag som Frölunda. De är oerhört giftiga och det går aldrig att slappna av, menar Håkanson.
Frölunda vann den första semifinalen med 3 2 efter en tät rysare som kunde ha slutat hur som helst.
Men eftersnacket var ännu hetare, då Linköping ansåg att två bortdömda mål åtminstone var ett för mycket och sågade domaren Patrik Sjöberg fullständigt.
Det märktes direkt att östgötarna var enormt sugna på att ta en snabb revansch hemma i Cloetta Center.
LHC snurrade rejält med gästerna och skapade chans på chans. Efter drygt sju minuter kom utdelningen då Mikael Håkanson enkelt styrde in returen på Johan Lindströms lätta inlyft.
Tommy Salo agerade väldigt tamt i den situationen och borde ha undvikit att tappa pucken rakt ut. Annars svarade han för flera räddningar av landslagsklass när Linköping tryckte på.

Räddade frilägen
Bland annat var både Fredrik Emvall och Andreas Pihl fria men Salo höll siffrorna nere.
Efter strålande passningar av Shane Willis och Tony Mårtensson lyckades i stället hemmalaget öka på till både 2 0 och 3 0 genom Jussi Tarvainen och Mikael Håkanson.

Mer läsning

Annons