Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linköping har mästarna i brygga

Tommy Salo storspelade och höll länge Frölunda kvar i matchen.
Och när Linköping väl avgjorde, efter 2.14 av förlängningen, var det en Frölundaskridsko som överrumplade honom.

Annons
4 3-målet kom efter 2.14 av sudden death, när Shane Willis vände runt och kastade iväg ett skott halvt på chans mot Frölundamålet. Skottet hade gått utanför men ändrade riktning på en Frölundaback.
Det blev fallet för Salo och för Frölunda.
Linköping vann och är genom sin 3 1-ledning i matcher bara en seger ifrån att slå ut de regerande mästarna i semifinalen.
Om Frölunda ska ha en anledning att över huvud taget tro på en vändning är det till minnesbilderna av Tommy Salos lördagseftermiddag som tränaren Stephan Lundh bör predika. För I den fjärde SM-semifinalen var det länge han som ensam höll Frölunda kvar i matchen.
Fram till den sjätte minuten av den andra perioden var LHC-punkteringen bara en tidsfråga.
Linköping ledde med 2 0 efter mål av Sami Torkki och Ulf Söderström, och Frölunda var i gungning.
Då kom Frölundas vändning, åtminstone en tillfällig sådan.
Efter 6.01 av den andra perioden lyfte Ronnie Sundin in en retur till 1 2 i numerärt överläge, och knappt tio minuter senare lurade Tom Koivisto bort en LHC-forward och pricksköt 2 2 i ett nytt numerärt överläge Frölundas första och andra power play-mål på hela semifinalserien.
När sedan Jason Krog utnyttjade en seg sidledsförflyttning av LHC-målvakten Fredrik Norrena i spel fem mot fem efter 18.29, hade Frölunda gått från 0 2 till 3 2 och tagit över.
Men Linköping kom igen och tvingade fram en förlängning genom Fredrik Emwalls 3 3-kvittering efter 5.52 av den tredje perioden, framspelad av Ulf Söderström och Tim Eriksson.
I sudden death kom avgörandet som gav Linköping doften av SM-final.

Mer läsning

Annons