Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linköping tog greppet på Frölunda

Linköping har kopplat grepp på Frölunda i ishockeyns semifinal.
Seger i tredje matchen på bortaplan med 2– 1 (0– 0, 1– 0, 1– 1) innebär ett visst övertag inför fortsättningen.

Annons
Efter Linköpings storseger i måndags blev det en betydligt tätare match i Scandinavium. Båda lagen inledde matchen mycket avvaktande och väntade på motståndarnas misstag.
Defensiv och tålamod var tränarnas order till spelarna och de lydde.
Inget av lagen fick något övertag och den första perioden slutade också mållös utan att målvakterna behövt anstränga sig alltför mycket.
Drygt sex minuter in i den andra perioden kunde gästerna ta ledningen i ett numerärt överläge. Det var Jussi Tarvainen som tämligen ostört fick stå mitt i zonen och skjuta högt på en skymd Tommy Salo.
 Där gör vi en del misstag. Vi fick inte tag i pucken och kunde inte spela ut den, sade Frölundas tränare Stephan Lundh.

Stolpskott
Något som inte har fungerat för Frölunda i matcherna mot Linköping har varit spelet med en man mer. I Scandinavium hade man nio numerära överlägen, bland annat 29 sekunder med spel fem mot tre, men kom inte närmare än två stolpskott.
 Vi kommer inte in ordentligt framför mål. Men samtidigt ska man komma ihåg att Linköping spelar mycket bra i box play, sade Lundh.
Nu kunde ändå Frölunda kvittera till 1 1 i början av den tredje perioden när Ronnie Sundin från blå linjen lyfte fram en puck som letade sig in vid Fredrik Norrenas ena stolpe.
Frölunda ökade tempot efter kvitteringen, men samtidigt ökade också slarvet i passningsspelet. Man var aldrig riktigt nära att ta ledningen i matchen.

Luoma segerskytt
I stället kunde Linköping avgöra med mindre än två och en halv minut kvar att spela när Johnny Oduya satt i utvisningsbåset. Han hade bara suttit där i sex sekunder när Mikko Luoma gjorde 2 1 på en crosspassning från Andreas Holmqvist.
 Vi gjorde en mycket bra match. Vi hade bra tålamod och spelet fungerade mycket bra både i box play och power play, sade Linköpings assisterande tränare Mattias Elm efter matchen.
På lördag är det dags för den fjärde semifinalen som spelas i Linköping. Seger även där så har Linköping ett ordentligt grepp på de regerande mästarna. Då är Linköping inte långt från sin första SM-final.

Mer läsning

Annons