Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linus Grelsson tog hem Myggjakten

/

Han vann alla heat i Myggjaktens deltävlingar fram till Sveg. På lördagen var en gästande norrman snabbare än Linus Grelsson.
– Det har gått bra och jag vann totalt ändå, säger han.

Annons

Myggjakten avgjordes med den sista deltävlingen i Sveg i dag och i går. Motocrossföraren Linus Grelsson från Njurunda MK hade vunnit de två tidigare åren och ville vinna nu med. Han hade flyt och vann alla heat fram tills de två som kördes i dag där en norrman var snabbare.

– Jag kunde hänga på norrmannen i ett par varv men sedan orkade jag inte köra i hans tempo. Jag var runt 20-30 sekunder efter i mål. Trean efter mig var också 20-30 sekunder bakom mig. Jag körde mycket ensam, säger Linus Grelsson.

Myggjakten startade på hemmaplan i Njurunda förra helgen och kördes i Krokom under tisdagen och onsdagen. Att han fick däng på sista deltävlingen är inget han sörjer.

– Det var roligt med motstånd och det har varit roliga banor hela vägen, säger Linus Grelsson.

Han kör i klassen MX 2 som junior fastän han är elitförare. Nu när Myggjakten avslutats väntar en omladdning inför en deltävling i SM som körs i Haninge nästa helg. I år har han inte varit med på alla sex deltävlingar.

– Jag ska försöka göra bra ifrån mig och samla så många SM poäng jag kan, säger Linus Grelsson.

Mer läsning

Annons