Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lista: Veckans hetaste sportsnackisar

/

Vår krönikör Pamela Andersson rankar de hetaste sportsnackisarna – på sitt unika sätt.

Annons

1. Wille Löfqvist

Jag har ju varit lite speciell hela livet, så det är kanske inte så konstigt att jag tillhör den procenten som drabbats... Den forne stormålvakten i svensk hockey, Brynäs Wille Löfqvist, talar ut om sin bröstcancer som nu spridit sig till skelettet i en öppen intervju med GD:s Magnus Hägerborn och jag är den förste att ställa mig upp och ge Wille en stående applåd. Som ambassadör för Cancerfonden vet jag hur mycket det betyder att kända profiler vågar gå ut med sjukdomen och i Willes fall gör han det för att fler ska få upp ögonen för att även män kan få bröstcancer. Det är så rätt! Trots att en av tre i Sverige i dag drabbas av cancer är det oerhört många som skäms, som inte orkar prata eller inte vill att andra ska få veta att just de drabbats. Många är rädda för att deras närhet ska se dem på ett annat sätt, att de ser sjukdomen istället för människan, och lider istället i det tysta. Därför är berättelser som Willes så viktiga i dagens Sverige. Målvaktshjälten går just nu på cellgifter, och jag känner igen så mycket av det han går igenom. Framför allt den biten att ta en dag i taget, att njuta sig igenom livet istället för att grubbla och oroa sig för framtiden. Men framför allt sättet att tackla fajten mot cancern som en kamp på idrottsarenan. Att få behandling på onkologen är lite som att spela hockey, man undrade hur det skulle gå men så åkte man ut på isen ändå och så hade man plötsligt spelat en match till. Precis så. Lycka till med nästa match, Wille!

2. VM-lottningen

Mardrömslottning eller Dödens grupp. Så har det låtit inför varenda EM, VM eller mästerskap för det svenska fotbollandslagets del. Åtminstone så länge jag kan komma ihåg. Och nu är det dags igen. Holland, Frankrike, Bulgarien, Vitryssland och Luxemburg är Sveriges motståndare i VM-kvalet till Ryssland 2018. Mardröm säger experterna. Suck. Kan vi inte bara ensas om ett annat ord den här gången? Vad sägs om utmaning?

3. Antonio Lindbäck

Efter säsongen väntar ett fängelsestraff för grovt rattfylleri, men det hindrar inte Antonio Lindbäck att ge järnet innan. I helgen fick han ett wildcard till VM-deltävlingen i Målilla. Han åkte dit, körde – och kom på pallen med en tredjeplats. Svensk speedways bad boy är tillbaka igen.

4. O-ringenmästarna

William Lind, Malungs OK, ledde från start till mål och vann för första gången femdagars i orientering. Hurra hurra förstås. Men frågan är om inte den före detta svenska förbundskaptenen i längd, Per-Erik Peken Rönnestrand från Frösö IF, är en lika stor vinnare. Peken fick i torsdag ta emot medalj för 40 år och 200 etapper i O-ringens 50-åriga historia! (Efter årets tävling har han sprungit 41 år och 205 etapper). Dessutom har han på 40 år aldrig brutit och aldrig stämplat fel. Det måste vara ett slags världsrekord?

5. Usain Bolt

Är tillbaka på tävlingsarenan, och springer återigen snabbare än sin egen skugga. Tack och lov! Hans 9.87 i comebacken var rejält överraskande på grund av omständigheterna (regn, motvind och 12 grader varmt) och jag hoppas att han nu får vara skadefri fram till VM i Peking i augusti. Bolt behövs på VM. Inte minst för att knäcka den värsta dopingfuskaren i dagens friidrottscirkus. Jag mår illa om Justin Gatlin skulle vinna 100-metersfinalen…

6. André Myhrer

Den alpina stjärnan från Bergsjö, som tog VM-brons i lag i Vail i våras, fortsätter Segertåget. I lördags spelade bandet (Segertåget, alltså) på Hudikkalaset och med tanke på det totala öset och applåderna han möttes med får man förmoda att det blev minst ett VM-brons i rock även där…

7. F19-landslaget

De fanns på plats i Kungsträdgården för att fira U21-landslaget efter deras EM-vinst – nu är de själva i EM-final. Vare sig Spanien besegras i finalen eller inte står det helt klart att svensk fotboll är bäst i Europa. I alla fall på juniorsidan.

Mer läsning

Annons