Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Liv bytte ut sig själv efter jättetavla

Jättemissen var bara början på mardrömmen, när Stefan Liv lämnade buren efter knappt 14 minuters spel stod det 0– 4.
–  Jag får be om ursäkt, det var en hemsk period, sade landslagsmålvakten till TV4.
Färjestad vann med 6– 1 och utjämnade semifinalserien till 3– 3 i matcher.

Annons
Matchen i Karlstad började med vad som klassificeras som årets målvaktstavla i elitserieishockeyn. Pelle Prestberg gled in över blålinjen efter 40 sekunders spel och lobbade ett skott mot Stefan Liv, endast i hopp om att få en tekning i anfallszon.
Pucken hade bara marginellt mer fart än ett höstlöv på väg ned mot marken. Liv stäckte ut sin plockhandske men fångade bara luft.
Prestbergs fladdrande skott landade i nätet, och det stod 0 1 efter 43 sekunder.
 Det är en puck som Liv tar 100 gånger av 100, men jag antar att det här var nummer 101, summerade HV:s lagkapten Johan Davidsson för TV4.
Värre start än så är vårt att föreställa sig för en målvakt, men mardrömmen hade bara börjat för Liv och HV 71.
Innan landslagskeepern fick göra sin första riktiga parad låg pucken bakom honom igen. Återigen var det kedjan med Jörgen Jönsson, Pelle Prestberg och Peter Nordström som var på isen för Färjestad. Jönsson fick lyfta in pucken i öppet mål då Liv var fullständigt bortspelad. Då stod matchuret på 3.40.
När Färjestad sedan fick spela fyra mot tre upprepades utspelningen, och Liv lurades. Klockan stod på 6.16 när Jesper Mattsson gav Jönsson öppen kasse.

Valde att byta
Liv blickade mot båset redan då och ville bara bort. Men det var efter att Rami Alanko skickat in 4 0 mellan benen på Liv som HV-målvakten fick avbryta matchen. Liv vaktade bara sin bur i 13 minuter och 51 sekunder.
 Med tanke på vad som hände skulle jag väl ha bytt redan efter 3 0, sade han till TV4.
Han satte sig för sig själv längst ut på kanten av avbytarbåset och tryckte sin målvaktsklubba mot pannan. Om lidande och skam hade ett ansikte i Löfbergs Lila Arena så var det Liv där och då.
HV saknade inte chanser i den första perioden, Martin Thörnberg som till slut gjorde tröstmålet träffade både ribban och ena stolpen bakom Daniel Henriksson. Men det var mycket mer än bara Livs målvaktsspel som fallerade under den första kvarten.
 Det är för mycket enmansteater. Men det hjälper inte att skälla, vi måste ge varandra stöd, sade tränaren Pär Mårts till Radiosporten efter den första perioden.

Spolade ned pucken
Jönköpingslagets kapten Johan Davidsson presenterade en egen lösning på problemet för TV4 i den första periodpausen:
 Det kändes lite hopplöst när puckarna trillade in lite hur som helst i början...men jag snodde åt mig pucken efter den första perioden. Nu ska jag spola ned skiten i toaletten och sedan vänder vi det här.
Så blev det inte. När Andreas Jämtin satt utvisad för en knätackling fick Livs ersättare Erik Ersberg släppa in Mathias Johanssons puck till 5 0.
Andra halvan av matchen var mest en utvisningsfylld transportsträcka till slutsignalen. Färjestad segersiffror skrevs till slut till 6 1.
 Det är bara att försöka glömma det här nu. Det kommer ju en till match, sade Liv till TV4.
Den sjunde och avgörande semifinalen spelas i Jönköping på torsdag.
Samtidigt avgörs då vilken finalmotståndaren blir i Göteborg, där Frölunda tar emot Linköping.

Mer läsning

Annons