Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Liverpool skrällde mot Juventus

Ett uddlöst Juventus lyckades inte göra det enda mål på hemmaplan som hade behövts för att avancera till semifinal i Champions League.
Liverpool bjöd på tungt försvarsmotstånd och klarade överraskande 0—0. Med 2—1 sammanlagt gick Liverpool vidare.

Annons
Ingenting stämde i ett måljagande Juventus. Inte ens irrationelle Zlatan Ibrahimovic kom någon vart mot det kompakta motståndet. Juventus hade ett kraftigt spelövertag från start, men ändå kom den stora anstormningen av sig. Liverpool fick matchen precis dit de ville.
Jerzy Dudek var tillbaka i Liverpools mål, men däremot saknades den store mittfältsstrategen Steven Gerrard. Britterna valde som väntat att lägga sig på defensiv och ett tätt försvarsspel.
Och Juventus hade mycket svårt att tränga genom den brittiska köttmuren. Zlatan Ibrahimovic fick stångas mycket ensam längst fram i anfallet. Den stora målchansen i första halvlek kom redan efter tio minuter och det var Zlatan Ibrahimovic som fick den. Men när han mötte vänsterlöparen Gianluca Zambrottas låga inlägg på halvvolley stötte han bollen högt över.
Hemmaspelarnas frustration minskades inte av att den ryske linjemannen på lagets offensiva planhalva i första halvlek felaktigt vinkade för offside flera gånger.
Liverpools jättechans kom i början av andra halvlek. Milan Baros blev mycket snyggt frispelad av Xabi Alonso, men den tjeckiske EM-hjälten bredsidade utanför Gianluigi Buffons vänstra stolpe. Det blev signalen till en offensiv uppryckning från Liverpool, som jämnade ut spelet. Och längst fram oroade Baros Juventus försvar flera gånger.
Juventus förmådde inte hitta det vägvinnande spelet mot seger och avancemang till semifinal. Det gick alldeles för långsamt mot ett välsamlat Liverpool.

Mer läsning

Annons