Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljungbergs knä håller

Fredrik Ljungberg tog sig från behandlingsbordet till startelvan på mindre än ett dygn.
Knät som vek sig under onsdagen höll nu på torsdagen.
—  Som det känns nu kan jag spela på lördag, säger stjärnmittfältaren inför den viktiga VM-kvalmatchen mot Bulgarien.

Annons
Ljungberg var riktigt orolig då han grimaserande tvingades avbryta onsdagens träning.
 Då gjorde det ont, eftersom en nerv kom i kläm så kändes det som om hela benet skulle ge vika. Det är blod som trycker på nerven och då går det inte att spela, säger Arsenalmittfältaren.
Men efter intensiv behandling under onsdagskvällen lyckades Ljungberg genomföra hela torsdagens träning. Därför var leendet tillbaka på läpparna när 28-åringen höll presskonferens på Råsunda:
 Jag är på mycket bättre humör i dag jämfört med i går, då kändes det inte så där lysande.
Knäskadan uppkom i Premier League-matchen mot Chelsea förra helgen. Ljungberg kraschade in i en reklamskylt efter en närkamp med Chelseas vänsterback Asier del Horno och tvingades utgå ett tiotal minuter senare.
 Mot Chelsea gjorde det fruktansvärt ont, men det är inte smärtan jag varit orolig för nu. Det har varit känslan att benet skulle ge vika det hade inte gått att spela med. Men nu är det bättre, och om några dagar ska jag klara 90 minuter.
Han har fortfarande lite känningar i knät när han snurrar, vrider och vänder. Men om någon i landslaget vet hur det är att spela skadad så är det Ljungberg. Den kvickfotade kantspringaren har haft ont överallt från huvud och axlar, ned till knän och tår. En höftskada höll honom ofta utanför laget under VM i Japan 2002 och revbenen knäcktes inför EM i Holland/Belgien två år tidigare. Men den värsta smärtan var ändå i samband med EM i Portugal förra året:
 Att spela med brutna ben i handen...det var inte det skönaste jag upplevt.
Ljungberg har själv ingen aning om hur många eller vilka skador han haft. Ytterns utmanande spelstil gör att den snabbe svensken ofta blir nedsparkad. Vader, fotleder, tår och axlar har alla fått sina törnar.
 Han är otroligt smärttålig. Det är inte klokt vad stryk han får när han spelar. En normal människa hade åkt ut på bår, men han bara reser sig och spelar vidare, säger landslagets läkare Anders Valentin.
Ljungberg själv tycker att han haft tur med skadorna.
 Men det har varit lite brutna revben och sånt, men det tar bara några veckor att läka. Jag har ju aldrig slitit av något korsband eller något liknande och det får man vara tacksam för.
Han tror inte heller att ännu ett kort skadeuppehåll ska påverka honom i lördagens VM-kvalmatch mot Bulgarien.
 Nej, jag var i väldigt bra form innan smällen.
 Men det kommer att bli tufft. Bulgarien vill säkert vinna efter att vi slog dem med 30 där nere.
Det var Ljungberg som blev matchvinnare med två mål i bortamötet i mars. Mittfältaren har de senaste två åren utvecklats till en av landslaget viktigaste målskyttar med åtta mål under de 13 senaste landskamperna. I jämförelse bokfördes han bara för tre fullträffar under de första 39 A-kamperna.
 Förut spelade vi mycket på att komma till inlägg och det är väl inte min starka sida. Nu försöker vi ställa om snabbt och lirka in bollarna på djupet det passar mig bättre, förklarar Ljungberg.

Mer läsning

Annons