Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljungqvist byter stall

Annons
Proffscyklisten Marcus Ljungqvist byter stall. Bytet från italienska toppstallet Liquigas-Bianchi till det danska stjärnstallet CSC innebar att han fanns med då Spanien Runt rullade i gång i Granada på lördagen.
 Det var inget lätt beslut, säger Ljungqvist till Dala-Demokraten.
 Nu får jag köra under sportdirektören Kim Andersen och tillsammans med några av mina bästa kompisar, som till exempel norrmannen Kurt-Asle Arvesen.
Den förre stjärncyklisten Bjarne Riis Team CSC blir den 30-årige falucyklistens sjätte proffsstall. Han har inte vunnit något lopp i år, men hjälpt bland annat italienske Pro Tour-ledande stallkompisen Danilo Di Luca till flera segrar.
 Det har funkat i år och jag har ju fått köra tillsammans med Magnus Bäckstedt, vi trivs bra ihop och det är lite tråkigt att lämna honom.
I CSC finns starka namn som Ivan Basso, tvåa i årets Tour de France, Bobby Julich, Jens Voigt och Carlos Sastre.
Treveckorstävlingen Spanien runt blir Ljungqvists andra långa etapplopp i år. Han körde även Tour de France i juli.
  Här tar jag det lite som det kommer. Vi har ingen riktig kandidat för slutsegern och jag hoppas kunna kämpa om någon etappseger. Om jag fullföljer alla tre veckorna får jag se, för många är det här uppladdningen till VM i Madrid veckan efter att vueltan är slut, säger han till DD.
Marcus kommer att köra linjeloppet i VM som en av tre svenska proffscyklister. De två övriga är Magnus Bäckstedt och Thomas "Gotland" Lövkvist.

Mer läsning

Annons