Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljungskog en vinnare igen

Allergibesvären är borta och Susanne Ljungskog är en vinnare igen.
—  Nu ska jag ta tillbaka VM-guldet, säger cyklisten efter världscupsegern i Spanien.

Annons
OS blev ett fiasko och i VM hade hon inte förutsättningar att kunna ta ett tredje raka linjeloppsguld. Men efter en träningsfylld höst och vinter är glädjen tillbaka och allergin inte längre ett problem.
För första gången sedan september 2001 vann hon på söndagen ett världscuplopp och tog därmed också över ledningen totalt i världscupen.
 Nu har jag inga problem med allergin och det är jag väldigt glad för, säger Ljungskog, som haft en tuff tid när koncentrationen av gräspollen var hög.
Det har krävts en del jobb för att bli kvitt besvären. Till en början var det sprutor varje vecka och ännu återstår många nålstick.
 Var sjätte vecka i tre år ska jag fortsätta, berättar hon.
Som värst blev reaktionen, som försämrar fysiken, under OS i Aten där hon blev 33:a i linjeloppet. En olympiad som hon lagt bakom sig.
I stället hoppas hon på VM i höst i Madrid.
 Det är VM, Tour de France och Giro d'Italia som jag satsar mest på. Men jag kommer också köra alla lopp i världscupen för första gången, säger Ljungskog till TT.
Den extra satsningen på världscupen lär inte blir mindre när hon nu gått upp i ledning efter segern i Spanien.
 Det skulle vara en bonus att vinna totalt. Nu tar jag loppen var och ett för sig och det har ju i alla fall gett bra resultat, säger Ljungskog, som varit tvåa i en av de tidigare fem deltävlingarna i år.
Då fick hon på upploppet ge segern till stallkompisen Mirjam Melchers. Nu var det riktig kamp och Ljungskogs tur att åka först över mållinjen.
 Det skiljde nog ett halvt cykelhjul. Gött att vinna igen, konstaterar den svenska cykelstjärnan.

Mer läsning

Annons