Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljungskog missar Tjejtrampet

Världscupen i Montreal på lördagen.
Tjejtrampet i Stockholm på söndagen.
Det skulle ha gått. Men senarelagd starttid i Montreal gör att cykelstjärnan Susanne Ljungskog missar Tjejtrampet.

Annons
Arrangörerna av massloppet Tjejtrampet har i flera år försökt få med Susanne Ljungskog på startlinjen. Den dubbla världsmästarinnan var med senast 1998, då hon vann.
I år såg det ut som om det skulle lyckas gå att få Ljungskog till Stockholm den 29 maj. Trots att en världscuptävling avgörs i Montreal dagen innan.
 Allt var ordnat. Hon skulle hinna med flyg från Kanada och komma till Stockholm och vara här en halv timme före start, säger Maria Senkerik, projektledare på Tjejtrampet, till TT.
 Nu ser det dessvärre ut som om det spricker. De har senarelagt starten i Montreal.
Världscuploppet i Montreal skulle ha startat 11.00 lokal tid lördagen den 28 maj. Starttiden är dock senarelagd tre timmar till 14.00 och därmed grusas planerna på att få med Ljungskog i Tjejtrampet.
Susanne Ljungskog bröt det franska etapploppet Tour de l'Aude på torsdagen. Hon är förkyld och vill inte riskera något med tanke på världscuploppet i Montreal. Redan på onsdagen kände Ljungskog av halsont och hon tog det lugnt på tempoetappen.
Arrangörerna av Tjejtrampet har förståelse för att Ljungskog sätter Montreal före Stockholm.
 Hon har varit överst på vår önskelista länge, men hon leder ju världscupen, säger Maria Senkerik.
 Vi har verkligen gjort allt för att det skulle gå att få med henne i Tjejtrampet ändå. Det finns ett plan som landar 12.10 på Arlanda, men då har starten redan gått. Den är klockan 11.
 Vi har till och med kollat med fraktföretag om inte de skulle kunna ta med henne, men det fanns inget flyg som passade. Och i Susannes stall har de också verkligen jobbat för att få det här att gå ihop. Men tyvärr.

Mer läsning

Annons