Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljungskog på rätt spår

Susanne Ljungskog inledde jakten på sitt tredje VM-guld med att rulla in på 17:e plats i onsdagens inledande tempo i Madrid.
–  En bra utblåsning, sade Ljungskog, som gjorde sitt bästa tempolopp i ett VM.

Annons
Tempo är inte Susanne Ljungskogs grej. Det är lördagens linjelopp som den dubbla världsmästarinnan siktar på. En otäck vurpa i lördagens etapp i Toscana runt höll dock på att förstöra VM för henne.
Men skrubbsåren och ömmande muskler hindrade henne inte från att ställa upp i VM-öppningen. Med tiden 31.04,42 på de 21,9 kilometerna var hon två minuter och 13 sekunder efter segrande schweiziskan Karin Thürig, OS-trean som försvarade sitt VM-guld före spanjorskan Joane Somarriba och amerikanskan Kristin Armstrong.
En insats som göteborgskan tog som en bekräftelse.
 Ja, det här var en bra genomkörare inför linjeloppet. Jag har fortfarande lite ont efter vurpan, men jag tror det var bra att jag var med och körde genom det här loppet i dag.
 Resultatmässigt är jag inte nöjd, men jag visste ju att det skulle bli något sådant här och jag brukar vara mer efter.
Sambon och tränaren Klas Johansson upplyste om att onsdagens insats var hennes främsta i ett VM-tempo. Hon hade en 19:e plats som bäst tidigare. Av de främsta konkurrenterna på lördag fick Ljungskog se den regerande världsmästarinnan Judith Arndt visa sin klass med en fjärdeplats.
 Men hon brukar vara på pallen, påpekade hon.
 Och för egen del känner jag att formen är bra.
Susanne Ljungskog var enda svenska i VM-tempot.

Mer läsning

Annons