Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Löparfest när Drakloppet avgjordes

/
  • Lätta steg i starten på loppet över tio kilometer när Drakloppet avgjordes.

Det blev en liten folkfest när Drakloppet bjöd in till löptävling. Det var full fart från första början till målet på stora torget.
– Det blev färre löpare i år än vi hoppats på, säger tävlingsledaren Roger Hugosson.

Annons

På Stora torget sprang löpare fram och tillbaka och värmde upp. Speakern vid starten för Drakloppet räknade ner minuterna och sedan sekunderna till starten. Det var löpare i alla åldrar och klasser som under onsdagskvällen var med och sprang.

– Vi hade fyra olika distanser i år. Det var ett halvmaraton i terräng på 21 kilometer, ett lopp på tio kilometer, ett på sex och en halv kilometer och ett ungdomslopp, säger tävlingsledaren Roger Hugosson.

Först i väg var de som skulle springa 21 kilometer nästan bort mot Birsta och tillbaka. En stund senare var det start för både milloppet och den kortare rundan samtidigt, fast på olika ställen. Det ena startade på Stora torget och det andra på Norra berget. Både rutinerade löpare som har varit mer förr och nybörjare stod på startlinjerna.

– Mitt mål är att ta mig runt. Och att vinna ett utlottningspris, säger Camilla Eriksson som var med för första gången i år.

I år var ett gäng från Internationella löpargruppen med deltagare från Eritrea och Somalia inbjudna att vara med och springa.

– Det är roligt, de har nog inte sprungit så många lopp i Sverige innan, säger Hugosson.

I år var det 220 anmälda deltagare med. Färre än vad arrangören Sundsvalls OK hoppats på som siktade på runt 300 löpare.

– Vi har inte haft någon annonsering mer än i sociala medier. Nästa år får vi annonsera, säger Hugosson.

Se vimmelbilder från loppet.

Mer läsning

Annons