Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lundin kan bli historisk bågskytt

Bågskytten Morgan Lundin är framme i VM-final i compound. Om Lundin vinner mot norrmannen Morten Böe skriver han historia.
Ingen har tidigare tagit VM-guld utomhus, inomhus och i fält.
—  Jag siktar på att bli den förste, säger Morgan Lundin utan att darra.

Annons
Men det var nära att VM-tävlingarna i Madrid tagit slut för svensken redan i den första matchen mot holländaren Fred van Zutphen. Matchen gick till särskjutning.
 Det var tufft, men jag satte en tia och holländaren en sjua. Men jag var ändå inte nervös för jag är stark i en särskjutning, tror att jag har tio raka i internationella matcher, säger Lundin.
Sedan gick det något enklare för Lundin mot VM-final efter segrar över britten Stephen Gooden, 170169, italienaren Antonio Tosco 171167, Paul Titcher, Tyskland, 112108, och i semifinal slovenen Dejan Sitar, 112108.
 Det var en skön revansch när jag besegrade Sitar, jag fick stryk mot honom i semifinal i en GP-tävling i Polen för tre veckor sedan, säger 36-åringen som har tre VM-guld (två i fält och ett inomhus) sedan tidigare.

Skjuter snabbt
Det har varit tuffa förhållanden i Madrid med både regn och hård blåst, något som de flesta bågskyttar ogillar men inte Morgan Lundin.
 Jag skjuter så snabbt så mig gör det inte så mycket. Men det var hårda vindar ett tag, för att sätta en tia var man tvungen att sikta på en sexa. Men jag bryr mig inte, det är bara att köra på.
I finalen väntar norrmannen Morten Böe, som i semifinalen slog ut mexikanen Armando de la Garza med 114110.
 Jag har mött honom flera gånger och har plusstatistik. Jag tror på bra chans i finalen då skjutningen stämmer bra. Dessutom är det en dags vila fram till finalen på lördag och det passar mig perfekt.
I damernas tävling åkte Karin Larsson ut i andra omgången mot sydkoreanskan Lee Sung-Jin med 153160.
Övriga svenska skyttar Jonas Andersson, Fredrik Lindblad, Anna Alnefelt, Ingrid Olofsson, Ulrika Sjöwall och Caroline Patic föll i första omgången.

Mer läsning

Annons