Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lundqvist slog 52-årigt rekord

Den bästa målvaktsnykomlingen någonsin.
Så kan Henrik Lundqvist numera titulera sig.
I natt slog Tre Kronors OS-guldmakare klubbrekord för rookies när han vann sin 30:e match för New York Rangers.

Annons
Att Henrik Lundqvist gör succé i NHL-ishockeyn har väl knappast undgått någon.
På onsdagskvällen skrev guldhjälten från OS i Turin in sig i New York Rangers rekordböcker. Med 18 räddningar såg han till att Rangers vann derbyt mot Islanders med 5 1. Segern var Lundqvists 30:e en mer än den tidigare rekordnoteringen som delades av Jim Henry (säsongen 1941 42) och Johnny Bower (1953 54).
 Det är bra siffra, särskilt som det är min första säsong. Hela laget spelade bra i dag. Det bådar gott för slutspelet, sade Lundqvist till NHL:s hemsida.
New York Rangers tjeckiska spelare var på fint spelhumör. Matchens fyra första mål kom alla genom tjeckiska samarbeten.
Martin Straka gjorde hattrick och Petr Prucha ett mål, alla på pass från NHL:s mål- och poängkung Jaromir Jagr som nu gjort 113 poäng på 73 matcher också det klubbrekord för Rangers.
 Det är en stor ära för mig. Jag är glad att jag slog rekordet i den första perioden, sade Jagr som är favorit till utnämningen Hart Trophy trofén till NHL:s mest värdefulla spelare.
Michael Nylander var med i förarbetet till Strakas 3 0 och Robert Nilsson assisterade Alexej Jasjin till Islanders tröstmål sent i den andra perioden.
Med sju sekunder kvar att spela i Vancouvers hemmamöte mot Minnesota kunde Anson Carter i numerärt överläge sätta avgörande 2 1 för hemmalaget efter förarbete av båda bröderna Sedin. Tidigare i matchen hade Daniel Sedin gett Vancouver ledningen med sitt 21:a mål för säsongen.

Mer läsning

Annons