Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Macartney på bättringsvägen

Annons
Amerikanen Scott Macartney har återfått medvetandet efter sin svåra krasch i världscupstörtloppet i Kitzbühel och hoppas nu kunna komma tillbaka så fort som möjligt. I ett pressmeddelande från det amerikanska skidförbundet säger Macartney:
"Det är svårt att säga när jag kan komma tillbaka. Jag skulle vilja göra comeback omedelbart men jag måste ta hand om en hel del skador".
Macartney, som fyllde 30 år i lördags, kraschade i en hastighet på över 141 kilometer i timmen, landade på huvudet och förlorade medvetandet. Han hölls nedsövd på sjukhuset i Innsbruck under lördagen, men väcktes på söndagen. Macartney kommer ihåg sitt åk fram till kraschen:
"Mitt åk kändes ganska bra, jag lyckades i de första sektionerna och hade bra fart men jag är inte säker på vad jag gjorde i sista hoppet. Kanske lutade jag mig inte tillräckligt mycket framåt för jag kom ur balans och kraschade.
Han kommer att hållas kvar på sjukhus för observation några dagar till för att sedan åka till USA för ytterligare undersökningar.

Mer läsning

Annons