Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Magiska Kenta har fått Alfredsson att koppla av

Som Solheim Cup-kapten kan inte Helen Alfredsson ta ut sig själv i laget. Med tanke på hur hon spelade i helgens Nabisco Championship – näst bästa europé med sin åttondeplats – är det kanske synd.

Annons
När Solheim Cup avgörs i Halmstad 2007 så är Helen Alfredsson för första gången kapten för det europeiska laget i den klassiska lagmatchen i golf mot USA.
Redan under måndagen reste Alfredsson hem till Sverige för nya möten om tävlingen, och utnämningen i sig gör att hon bestämt sig för att spela minst två år till på USA-touren.

Enklare så
 Det blir så enklare att hålla kolla på alla spelare så. Det bästa vore om jag kunde få åtta frikort att dela ut, för då skulle folk smöra för mig i två år..., säger hon.
Nu är det inte så väl.
Inför mötet i Indiana i höstas så kunde dåvarande kaptenen Catrin Nilsmark plocka ut fem frikort, resten gick efter Europatourens ranking.
Att Helen Alfredsson en dag skulle bli kapten var väl ingen större gissning, men att hon fortfarande skulle spela på absolut högsta nivå 13 år efter genombrottsåret 1993 trodde väl ingen.
Åttondeplatsen i Nabisco är hennes främsta placering i en majortävling sedan 1998.
 Hade jag vetat att jag skulle stå här för 17 år sedan när jag började så hade jag aldrig trott det. Men nu är jag här fortfarande, man vet ju aldrig vad som händer. Det gäller bara att försöka njuta av det, säger hon.

Magisk hjälp
Nystarten har kommit sedan hon bildade familj med den före detta NHL-stjärnan Kent \"Magic\" Nilsson.
Nilsson, som även är populär tränare för ishockeylaget i tv-serien HCZ, går även caddie åt hustrun.
 Jag har Kenta att tacka för mycket. Vi har det bra ihop, trivs vid sidan om banan och när man gör det så blir det inte lika viktigt hur det går på banan. Det är ju trots allt bara golf, synd att det ska ta så här många år för mig att inse det. Förr kunde jag vara så grinig efter en dålig runda, och inte ens gå på middag på kvällen. Men nu rinner det av mig, berättar Alfredsson.
Hur är din man som caddie?
 Man kan ju egentligen önska lite mer. Han sköter sig, men det är inte alltid som klubborna är tvättade...
Hur kommer det sig att du spelade så bra här?
 Jag har spelat bra förr också, jag önskar bara att jag kunde vara lite jämnare över fyra dagar. Det var jag den här gången.
Har du tänkt något på Solheim Cup redan nu?
 Ja, men det är mest vilka bus man ska hitta på. Jag kommer väl inte hinna med alla, men en del hoppas jag.
Solheim Cup avgörs på Halmstads GK 14-16 september nästa år.

Mer läsning

Annons