Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Magnus Hedman väljer tv framför fotbollen

Han kunde ha vaktat målet i Spanien redan nu i helgen.
I stället återfinns han i tv-rutan.
—  Jag har bestämt mig för att sluta med fotbollen, säger den forne landslagsmålvakten Magnus Hedman.

Annons
Att Magnus Hedman väljer att ge upp kommer inte som någon sensation. Karriären tog inte den fart han hoppats på förra säsongen.
 Jag trodde på en vändning när jag fick spela mot Barcelona i Champions League förra säsongen, då fick jag spela åtta matcher på rad. Men när jag fick ett virus och tvingades vila en match var det kört igen, förklarar Hedman, Guldbollenvinnare 2000.
Han gör ingen hemlighet av att han är trött på att vara andremålvakt eller, som ofta varit fallet, tredjemålvakt på läktarplats. Nu vill han i stället ägna tiden åt familjen samt sitt nya uppdrag som expertkommentator i TV 4 och deras sändningar från Italien och Spanien.
 Det känns väldigt bra. Det här är något jag kommer att gå in för helhjärtat, säger Hedman.
Men han kunde ha vaktat målet i helgen. Så sent som i onsdags kom ett bud från en spansk klubb.
 Men jag har inte tränat speciellt mycket i sommar. Så då hade jag nog verkligen gjort bort mig, säger han, som vanligt med ett leende på läpparna.
Inte heller Sverige och AIK, som det surrats om, har varit aktuellt.
 Jag hade ett möte med Stefan Söderberg i AIK men det var enbart för att träffa en gammal vän. Sverige har inte varit aktuellt, bekräftar Hedman, som var Sveriges förstemålvakt i EM 2000 och VM 2002.
Vad kommer du sakna mest med fotbollen?
 Landslagssamlingarna. Man får komma hem och träffa gamla kompisar som man haft sedan U21-landslagstiden. Det var som en andra familj för mig, säger Hedman.
På samlingarna har han alltid bjudit till även för medierna. Något som han tycker fler borde ta efter bland spelare, utan att nämna några namn.
 Många fotbollsspelare skulle se medierna mer som ett hjälpmedel och en del av jobbet.
Speciellt nu när han själv bytt sida.

Mer läsning

Annons