Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målet nått för nye simkaptenen

Guldet gick till Australien — men nye förbundskaptenen Thomas Jansson gladdes åt två svenska medaljer på 50 m fjäril.
—  Nu har vi nått målet på tre medaljer, även om jag har sagt att en gärna fick vara ett guld.

Annons
Med en finalkväll kvar i simstadion i Montreal fanns guldchansen fortfarande kvar.
Även om 50 m fjäril var en kanonchans för ett guld.
Jansson var inte beredd att ge sig in i några djupare analyser om varför Anna-Karin Kammerling inte var i sin bästa form eller varför både hon och Therese Alshammar inte presterade några perfekta starter i finalen.
 Jag tror att varken jag eller någon annan kan sätta fingret på exakt vad som fattats för Anna-Karin. Frågan måste ställas men alla analyser av VM måste göras noggrant, sade han.
Men Jansson är redan nu på det klara över starterna måste prioriteras.
 Det har varit en del snack om reaktionstider, men det viktigaste är luftfärden, tiden i vattnet och uppgången. Sydafrikas herrlag har utvecklat sina starter mycket och är ett föregångsland. Där kan vi ta efter, sade han.
De två medaljerna på lördagskvällen innebär att Sverige med en medaljchans kvar (Therese Alshammar på 50 m fritt) tagit tre medaljer, ett silver och två brons. Thomas Jansson har på sitt debutmästerskap fört Sverige till ett av sina bättre VM. Med nuvarande facit blir insatsen i Montreal den fjärde bästa av de elva VM som hållits. En skön och nödvändig revansch efter fiaskot i Barcelona för två år sedan då det bara blev ett brons trots ett stjärnfyllt svenskt lag.

Mer läsning

Annons