Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målfest när Örgryte tappade säker ledning

Resultatet 3—3 mellan hemmalaget Örgryte och bortalaget Kalmar på måndagen är närmast sensationellt. Kalmar släppte in tre mål bakåt. Och Kalmar gjorde tre mål framåt.

Annons
Att det blev oavgjort på Gamla Ullevi ska Kalmar vara tacksamt för, i synnerhet med tanke på hur det såg ut första halvlek. Öis dominerade fullständigt mot ett bortalag som uppträdde lojt och närmast ointresserat.
Redan i den tolfte minuten ledde ett fint växelspel mellan Magnus Källander och Paulinho Guará fram till en hörna för Öis. Robin Ganemyr slog in mot finländske mittbacken Jukka Sauso som fick en perfekt träff med pannan och bollen gick in i Petter Wastås vänstra hörn.
Öis fortsatte att spela riktigt vackert och det var stundtals stor oreda i Kalmars försvar. Det var därför vare sig ologiskt eller orättvist när Källander i 39:e minuten återigen hittade Paulinho som löpte i sidled, höll undan för Mikael Blomberg och rullade in 20 under Wastå.
 Vi spelar fantastiskt bra fotboll i första halvlek, analyserar Öis målvakt Dick Last.

Tappade kanterna
Dessvärre för Öis återstod det en halvlek.
 Då tappar vi kanterna och backlinjen faller lite för djupt, säger Last.
Strax innan halvtidsvilan bytte Kalmar in Anatoli Ponomarev i stället för misslyckade Fábio Augusto och det blev en injektion för laget.
I 57:e minuten fick bortalaget en hörna, Paulinho försöker rensa men lyfte bollen rakt i pannan på Tobias Carlsson som nickade in reduceringen till 21.
Nu hände mycket på kort tid fem minuter senare fick Öis hörna. Återigen var Jukka Sauso högst i luften. Denna gången nickade han ned till Ailton Almeida som elegant slog in 31.
 Vi hade inte släppt in ett hörnmål tidigare i år, konstaterar Kalmars tränare Nanne Bergstrand.
Målfesten fortsatte. Ännu en gång snurrade Ponomarev upp Anegrund, spelade snett-inåt-bakåt till Lasse Johansson som dock slog ett stort hål i luften. Men det lurade alla utom César Santin som slog in 23 från några meters håll.

Stressat uppträdande
Öis var nu stressat, trots ledning, och i 69:e minuten fick inte försvaret undan bollen som gick till dittills osynlige Dede Andersson som slog in kvitteringen 33, vilket också blev slutresultat.
 Det riktigt stora för vår del i den här matchen är vi kommer tillbaka en gång till, när de gör 31, tycker Nanne Bergstrand.
Hans kollega Zoran Lukic var inte nöjd med att laget tappade två poäng.
 Det ska inte gå att göra tre mål från hjärtat av vårt straffområde. Det är det område man ska skydda mest, säger han angående Kalmars mål som samtliga kom från nästan samma gräsfläck.
Öis är rejält indraget i bottenstriden, särskilt med tanke på Assyriskas överraskande bortaseger mot Elfsborg.
 Det går inte säga att det är synd om oss och att vi spelar bra fotboll och förtjänar fler poäng. Efter 15 omgångar talar tabellen sitt språk och nu är det upp till mig som ledare att hitta lösningen på det här, säger Lukic.

Mer läsning

Annons