Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mållöst i seriepremiären

De har kommit tvåa i serien tre år i rad. I år siktar Essvik högre. Så inte undra på att IFK Timrå var nöjd att knipa en pinne i premiären.

Annons
Eftersom de har sagt att de vill vinna serien så kändes det skönt att vi spelade bra mot dem, konstaterar IFK Timrås tränare Stefan Lindqvist.
En premiär är ju alltid en premiär.
Och med allt som hör till nervositet, grått vårväder och en ojämn grusplan med vattenpölar som låg kvar från onsdagskvällens skyfall.
Det blev därför även en hel del \"sparka och spring\" i gårdagens match.
Men dessvärre inga mål.
Före matchen var vi glada om vi inte skulle förlora. För tanken är ju att vi ska vara med i toppstriden båda två, säger Essviks tränare Mikael Bengtsson.
Efter var han dock inte riktigt lika nöjd.
Jag och deras tränare konstaterade att det hade varit tungt om något lag hade förlorat. Men jag tycker ändå att vi förde spelet mer än dem, analyserar Bengtsson.
Bengtssons mannar har tillhört toppen i damtrean de sista åren. Och då man kommit tvåa tre år i rad vill man givetvis högre än så.
Naturligtvis vill man vinna serien då. Men det verkar som om damtrean blir jämn i år. Många lag kommer nog att knipa poäng av varandra, säger han.
I går var det omöjligt att skilja de båda lagen åt.
I första halvlek hade Essvik kunnat tagit ledningen redan efter en kvart. Sofie Kristoffersson frispelades och satte fart mot mål. Hon drog snyggt Timråmålvakten Josefin Hammarberg men kom för långt ut på kanten och kom ur vinkeln.
Sedan var det dock hemmalaget som mestadels ägde första halvleken. Med långa och många djupledsbollar skapade IFK Timrå oro i Essviks försvar gång på gång. Men målvakten Therese Persson stoppade samtliga försök förutom de som gick utanför.
Vi hade klarare chanser än Essvik, tycker Stefan Lindqvist.
Han ställde upp med hela sex sjuttonåringar i startelvan och hoppas mycket på framtiden.
Visst vill vi gå upp i tvåan igen, det är tre år sedan sist. Men om inte i år, så kanske nästa år. Det är viktigt att vi får behålla de unga tjejerna. Tidigare har vi haft problem med att ungdomarna försvinner. Inför i år har vi bara tappat en och fått fyra, säger Lindqvist.
Och så har ju IFK Timrå också fått en mer rutinerad tjej. Karin Mannström, 38 år i slutet av månaden, som dock tvingades gå ut i andra halvlek efter problem med en vad.
Det är jättebra med att få med en som Karin i det här unga laget. Suveränt, säger Lindqvist.
I andra halvlek tog Essvik över mer och mer och verkade ha helt andra krafter än de visade i första halvleken. IFK Timrå vägde då lite lätt.
Men ändå var det IFK Timrå som hade chans att punktera matchen då Anna Sjöström frispelades snyggt. Essviks Therese Persson gick ut och stoppade henne på ett säkert sätt och det var sista riktiga möjligheten för något av lagen.
Det återstår att se vilket lag som klarat sig bäst när serien är färdigspelad. Gårdagens match gav inget svar på den frågan.

Mer läsning

Annons